Промени и тенденции при новите смесители за баня

Банята е едно от най-важните помещения в дома на съвременния човек. Тя се е превърнала в място, в което всеки един от нас може да се отпусне и да отмие стреса от изминалия ден. Поради тази причина е от изключителна важност да се обърне огромно внимание на нейното обзавеждане. Дори на най-малките детайли, тъй като в повечето случаи те остават незабелязани и ако не бъдат подбрани с внимание, след време започват да създават проблеми. 

Такива „дребни детайли“ са именно неизменните за всяко мокро помещение – смесители за баня. Те са най-важната част от обзавеждането на банята, въпреки малките им размери. Изпълнявайки най-важната задача, а именно да снабдяват банята ни с подходяща на температура вода, смесителите са нещо, което трябва да бъде подбирано с огромно внимание. 
Новите смесители за баня са снабдени с редица функции и предимства, чиято цел е да правят живота на съвременния човек по-лесен и приятен. Доста от тях остават незабелязани от човешкото око като един специален механизъм при съвременните смесители, наречен „керамична глава“.
Керамичната глава при модерните смесители е механизъм, който създава допълнителна здравина и устойчивост на продукта, предотвратявайки доста нежелани течове. Тя удължава живота на смесителите. 
Друга скрита и много полезна функция е наречена „ColdBody“. Нейната роля е свързана с безопасността при използването на батерията. Новите смесители за баня, разполагащи с функцията „ColdBody“ са иновативни с това, че поддържат телата си студени без значение от температурата на течащата в момента вода. Така лесно се избягват нежелани изгаряния, особено ако у дома има малки деца. 
Системата „ColdStart“ пък е полезна не само, когато става дума за безопасност. Тя гарантира и намаляване на разхода на енергия, тъй като при пускането на водата, когато ръкохватката на смесителя е в средно положение, от чучура винаги потича студена вода. Функцията „ColdStart“ също е често срещана при модерните смесители за баня. 
Най-новите модели смесители за баня разполагат и с други видове защити срещу изгаряне като различни видове ограничители на температурата на водата.
Съвременните модели аератори, които се използват при новите видове смесители за баня, обогатяват водната струя с въздух, което не само я прави много по-ефективна, но и намалява разхода на водни ресурси драстично. 
След като разгледахме скритите предимства и промени при новите смесители за баня, време е да обърнем внимание и на тези, които могат да бъдат забелязани с лекота. 
Такава промяна е изчезването на двете ръкохватки и появата на едноръкохватковите модели смесители за баня. Това е може би, една от най-драстичните промени при тях. 
Едноръкохватковите смесители за баня са се превърнали в истински хит на пазара и то с право. Единичната ръкохватка дава огромна свобода на движението, създавайки изключително удобство при работата. Плавното й завъртане, позволява лесно и бързо настройване на желаната температура и то само с едно леко движение на ръката. Тя често разполага и с различни индикации за студена и топла вода. 
Външна промяна може да се забележи и в телата на модерните смесители за баня. На пазара се предлага огромно разнообразие от различни модели. Ниски, високи или дори с променяща се височина. 
Хромираното покритие също е със специална функция. Освен че придава невероятен и стилен блясък на смесителите, хромираното покритие не позволява задържането на петна, замърсявания или натрупването на варовик, което също удължава живота на батерията. 
Забелязва се промяна и в дизайна на новите смесители за баня. Те са с все по-изчистени и прави форми, впечатлявайки със своята изисканост, свежест и невероятен блясък. 
Промените, които настъпват заради скоростното развитие на технологиите не са пропуснали и смесителите. Но тяхната еволюция е единствено с цел да се улесни работата и да се спести времето на всеки един от нас. Изключително модерните и интересни дизайни са едно страхотно допълнение към безкрайният лист с предимства на съвременните смесители за баня.