Проточен бойлер – модели от ново поколение


|

Проточните бойлери са удобни, спестяват място и предлагат високо ниво на хигиена и безопасност.  Загряват водата, само когато е необходимо, при желаната температура. Притежават компактен размер, което е много важно при недостиг на свободно пространство в дома или офиса. Дизайнът им е изчистен и семпъл, като това позволява безпроблемно да бъдат съчетани с останалия интериор в помещението, където ще бъде поставен такъв тип бойлер. При проточните бойлери е възможен монтаж както в близост до кран за вода, така и в отделно помещение, за по-мощните устройства. Както става ясно от името му – водата се затопля, докато протича през проточния бойлер. Той е с малка вместимост, но много мощен нагревател, за да може максимално бързо да затопля преминаващата вода.
В тази статия ще разгледаме два от най-новите и модернизирани модели проточни бойлери на немската компания Clage, които в допълнение на новия си дизайн, включват и допълнителни функции за интелигентно управление.
DSX Touch - модерна технология, трайни материали и компактен дизайн, осигуряващи високо качество и спестяване на ресурси. Проточен бойлер DSX Touch се управлява интуитивно чрез нов сензорен дисплей от истинско стъкло. Дисплеят има висока цветова дълбочина, с удобните за потребителя икони операцията е лесна и забавна. За още по-голямо удобство и благодарение на интегрираната Bluetooth и WLAN функция, проточния бойлер може да се управлява и чрез дистанционно управление, смартфон, таблет или приложението Alexa. Използването на приложението "Smart Control" улеснява пускането в експлоатация и поддръжката на устройството. DSX Touch захранва както единични, така и множество точки – мивка, вана, душ. Моделът притежава разширен мониторинг на енергията и потреблението. Прецизни сензори за водния поток и оптимизиран механизъм за управление на крановете, гарантиращи цялостен комфорт дори, когато налягането на водата е ниско. Електронната функция за спиране на водата при DSX Touch, гарантира безопасност и прецизна работа на модела. Проточният бойлер е с универсална захранваща система. Вградената мрежова система MPS® определя максималната консумация на мощност по време на монтажа: 18, 21, 24 или 27 kW. Изключително подходящ за водоспестяващи кранове поради особено ниско количество вода за включване от 1,5 л / мин благодарение на иновативната технология за воден поток. Уредът има точен контролер TTC® за температури в диапазона 20°C до 60°C . Практичната, херметизирана отоплителна система благодарение на иновативното разпределение на отоплителния канал осигурява по-дълъг експлоатационен живот, по-малко калциране и по-ефективна и лесна поддръжка.
DEX Next е другата новост при проточните бойлери. Той притежава всичко изброено до тук, като този модел проточен бойлер може също да се управлява чрез таблет или смартфон (от iOS 9 / Android-OS 4.4). Електронно управляван комфортен проточен бойлер със стъклен дисплей и сензорни клавиши за висока лекота на използване. Електронна система за безопасност с откриване на въздушни мехурчета, изключване на температурата и налягането.
Две иновативни решения при моделите проточни бойлери с лесен монтаж, благодарение на достъпната монтажна площ и разнообразието от опции при свързване. Бързо и безпроблемно използване на топла вода, както и минималистични размери. Комфорт и максимално удобство при избора на проточен бойлер, доверявайки се на моделите предложени ни от Clage.

 

Популярни тагове

{news_tags}