Развитието през годините на различните модели смесители за баня

Банята се е превърнала в едно от най-важните помещения у дома. Поради огромните промени в строителството е важно да бъде отбелязано, че в повечето жилища вече, пространството, което е отделено за мокрото помещение е доста ограничено. Точно поради тази причина е много важно банята да бъде обзаведена с най-функционалните и практични мебели и уреди, за да сме сигурни, че използваме всеки сантиметър от нея по правилния начин.
Но доста често в старанието си да изберем най-практичните и функционални мебели и санитария, не обръщаме внимание на малките неща. Точно тези малки детайли обаче могат да се окажат от огромно значение и да създадат големи проблеми в бъдеще ако бъдат пренебрегнати.
Кои са тези малки детайли? Разбира се, че говорим за различните модели смесители за баня.
В началото основната задача на първите смесители за баня е била да снабдяват мокрото помещение с вода на желаната от потребителите температура. От там идва и тяхното наименование – смесители за баня – тъй като те буквално смесват топлата и студената вода.
С напредването на годините и скоростното развитие на технологиите, производителите на смесители за баня усъвършенстват своите продукти и ги превръщат в абсолютно незаменима част от  мокрото помещение. Те вграждат различни видове функции и системи в смесителните батерии, променят изцяло визиите им и ги превръщат в истински произведения на изкуството, които спомагат буквално да отмием стреса от изминалия ден.
В следващите редове ще разгледаме различните промени и иновации при новите модели смесители за баня, които са ги превърнали в това, което са днес.
В момента на пазара се предлагат различни видове смесители за баня – смесители за мивка, за вграждане, за стенен монтаж и доста други, зависещи от индивидуалните нужди на потребителите.
Смесителите за баня за вграждане са с доста изчистени и стилни дизайни, изключително практични и най-вече дискретни, те спомагат за създаването на една минималистична визия дори в банята.
Една обща промяна, която няма как да остане незабелязана при модерните смесители за баня, независимо от техния вид, е изчезването на двете ръкохватки.
В началото всички модели са били двуръкохваткови, но с напредването на годините, производителите на смесители за баня ги заменят с единична ръкохватка. Предимствата при едноръкохватковите смесители са много. Единичната ръкохватка позволява по-голям и прецизен контрол както над температурата на водата, така и над силата на струята. В повечето случаи ръкохватката е оборудвана и с индикации за студена и топла вода за улеснение на потребителите. Едноръкохватковите смесители за баня дават огромна свобода на движение на потребителя, улеснявайки в пъти работата с него.
Друга важна промяна при дизайна на новите смесители за баня е, че все по-предпочитани са стоящите модели, чиито монтаж е еднодупков. Огромното разнообразие при размерите им дава голям избор на потребителите. Керамичната глава, която е невидима защита срещу нежеланите течове, вече се среща при всеки нов модел смесител, удължавайки живота му с години.
Дори покритието при новите модели смесители за баня е специално. Хромираното покритие не позволява задържане и натрупване на замърсявания, петна или варовик, запазвайки перфектния вид на батерията.
Монтажът на съвременните смесители за баня също е в пъти много по-лесен от преди и то, благодарение на меките и гъвкави връзки, с които са оборудвани.
Новите смесители за батерия разполагат с редица системи свързани с намаленият разход на вода и енергия, със специални функции, които гарантират безопасността на дори най-малките членове от семейството, с различни предимства, чиято единствена цел е да направят живота ни по-лесен и приятен.
Съвременните смесители за баня са едни от най-важните детайли в мокрото помещение. Точно поради всичко, което изброихме в по-горните редове е изключително важно да обърнем огромно внимание на моделите, които ще изберем за нашата баня.