Различни стилове монтаж при смесители за баня


|

Научете повече за различните конфигурации, покрития и характеристики на смесителите, за да направите правилния избор за вашата баня.
Може да изглежда като обикновен елемент от водопроводната инсталация, но смесителят за баня е функционален елемент от дизайна на помещението, който семейството и приятелите виждат и използват често. Когато планирате обновяване, е добре да се уверите, че сте намерили най-подходящото решение както за естетиката на вашето домакинство, така и за бюджета. Ключът е да започнете с основните неща, да имате предвид най-важните характеристики и опции на смесителя и след това да проявите творчество.
Не забравяйте да измерите центровете на смесителите. Това е разстоянието в сантиметри между предварително пробитите отвори за смесители в мивката или тоалетната чиния, от самия център на левия отвор до самия център на десния отвор. Тези централни точки трябва да съответстват на централните връзки на смесителите, които ще бъдат монтирани там. Важно е също така да се измери разстоянието между отворите за смесителите и стената и да се вземат предвид всички други препятствия, като огледала и шкафове.
Когато проектирате обновяването на банята си, имайте предвид, че различните елементи на обкова трябва да се допълват взаимно. Поддържайте разумни размери на смесителя, пропорционални на размера на мивката. Чучурът трябва да достига до средата на умивалника и да е достатъчно високо от тоалетката или плота, за да можете удобно да застанете с ръце под водната струя. Добра идея е различните елементи да са балансирани по размер един спрямо друг; малка мивка с голям, богато украсен смесител не само ще изглежда не на място, но и ще създава пръски вода при всяко използване, ако мивката е твърде малка, за да поеме водния поток.
Видове монтаж на смесители: Видът на смесителя, който ще изберете, зависи преди всичко от разположението на мивката или тоалетната чиния в банята. Не забравяйте да отбележите колко отвора за монтаж са налични, преди да направите каквато и да е покупка. Ако откриете конкретен стил смесител, който ви харесва, но няма достатъчно отвори за инсталирането му, проектът ви за обновяване на банята се превръща в малък ремонт, защото ще ви е необходима изцяло нова мивка или тоалетна чиния. Важно е предварително да знаете разположението на мивката и подходящия тип за монтаж на смесителя.
Смесителите с един отвор, както подсказва името им, се монтират в един отвор на гърба на мивката или тоалетната чиния. Те най-често имат една ръкохватка, лост или копче за управление на водния поток и температурата, въпреки че някои модели имат два отделни елемента за управление. Смесителите с един отвор осигуряват по-прецизен контрол на обема и температурата. Освен това смесителите с един отвор водят до много по-бърза работа по монтажа в сравнение с всеки друг тип монтаж. Когато искате да използвате смесител с един отвор на умивалник с три отвора, използвайте разклонител или плоча, за да скриете другите два отвора.
Смесители с централно вграждане, това е много популярен тип инсталация, а универсалният дизайн се вписва добре в баня с всякакъв размер. При централно разположените смесители чучурът и дръжките се монтират заедно, за да образуват едно цяло. Повечето от тях предлагат индивидуален контрол за топлата и студената вода, за да се смесва перфектната температура всеки път.
Широко разпространени смесители  - това е надежден тип смесител с най-голямо разнообразие от стилове и възможности. Индивидуално монтираните дръжки не са прикрепени към основата за монтиране на чучура, а се състоят от 3 отделни части, монтирани в умивалник с 3 отвора. Това дава възможност за по-голям умивалник при някои смесители, като се създава централно разстояние с ширина до 16 инча. Широкоразпространените смесители често използват уникални плочи за разклонител, които са оразмерени за отделната ръкохватка и основата за чучура, вместо еднокомпонентен разклонител за трите части на смесителя. Най-често се срещат с две дръжки.
Стенни смесители  - този смесител е модерна алтернатива на традиционните смесители, монтирани на мивката. Смесителите за стенен монтаж освобождават място върху тоалетната чиния или обграждащата я мивка, така че могат да се използват за свободностоящи мивки със съдове или вградени мивки. Те изискват свързване с вентил за стенен монтаж, което може да бъде по-скъп проект, тъй като водопроводът трябва да бъде насочен към височината на мивката по вътрешната страна на стената. Чучурът трябва да бъде внимателно измерен, за да сте сигурни, че отговаря на височината и дълбочината в сравнение с инсталацията на мивката, за да се избегне попадането на вода на пода.

 

Популярни тагове

{news_tags}