Разнообразие сред модерните смесители за баня


|

Да бъдем организирани... звучи толкова просто, но всъщност толкова от нас така и не успяват да се научат как да сложат ред в някои аспекти от живота си. Добрата организация и редът в банята са едни от най-трудните за постигане, тъй като там има толкова много малки неща, на които трябва да се обърне внимание. Всяка баня, независимо от това какъв е нейния стил или каква площ заема, то тя се нуждае от редица компоненти, оформящи нейното обзавеждане.
В този ред на мисли няма как да пропуснем покупката на един много важен и ключов елемент – именно смесителят за баня. Той е онази част от обзавеждането, осигуряваща ни желаната температура на водата, както и силата на водната струя.
Съвременните смесители за баня са артикулите, които претърпяват най-голямо развитие. В началото батериите за вода са били само за студена вода, след това стават смесители , защото започват да смесват топла и студена вода.
Първите и най-разпространени са двуръкохватковите смесители за баня. Те поотделно регулират постъпването на студена и топла вода. За по-голямо удобство и прецизност обаче следват едноръкохватковите смесители за баня. Едната ръкохватка значително улеснява тяхната употреба. Това означава, че за да включите или да прекратите подаването на водата е нужно само едно движение на ръката. Температурата и силата на водната струя се регулират автоматично, без каквито и да е сложни операции. Именно по-бързото достигане на желаната температура спомага за използването на по-малко количество водни ресурси. А в модерната и съвременна баня най-ценния ресурс за пестене е именно водата.
Друг популярен вид смесители за баня са термостатичните смесители. Разликата е, че при тях е, че не се губи време при нагласяне на желаната температура на водата. При тези модели има два бутона – единият регулира водния поток, а с другия се избират градусите на водата. По този начин още със стартирането може да се осигури вода с конкретна температура без изненади в налягането.
Съществуват разбира се още по-съвременните модели. Те са направени със сензори, които пускат водата след като поставим ръцете си пред тях. Несъмнено пазара предлага такова голямо разнообразие, че човек лесно може да се обърка  в избора си.
Стана ясно, че продуктовата гама смесители за баня е изключително богата и колоритна. Спокойно можем да разделим съвременните смесителиза баня в няколко групи – смесители за мивка, смесители за душ, смесители за вана, смесители за вана/душ, смесители за вграждане.
Безспорен факт е, че именно тези смесители разполагат с куп иновации, спомагащи нашето ежедневие, правейки го лесно и приятно. И въпреки това главен фактор при избора на модерния смесител си остава неговия дизайн.
Съвременните модели смесители за баня разполагат със специално хромирано покритие, което съдейства за запазване на добрия им външен вид за по-дълго време. Хромът спомага за подобряване на повърхностната твърдост, красотата и защитата срещу натрупване на варовикови частици. Той има добра химическа стабилност, не променя цвета си и запазва блясъка и отражението си за по-дълго време дори от среброто и никела. Освен стандартната хромирана визия, на пазара могат да се открият модели смесители за баня в интересни цветови решения, които да придадат малко по-закачлив и индивидуален елемент в мокрото помещение.
Като говорим за индивидуалност, няма как да не споменем и по-нестандартните дизайнерски решения при съвременните смесители за баня. Става дума за така наречените смесители тип каскада. Те очароват със своята атрактивна и разчупена визия. При тях водната струя се излива с лекота и е под формата на водопад. Просто си представете бистър горски ручей с чиста, весело бълбукаща вода. Това е усещането, което ще изпитвате всеки път със смесителните батерии тип каскада.
Благодарение на неизчерпаемите възможности, които предлагат модерните смесители за баня, можете да изпълните ежедневието си с удобство и удовлетворение.

Популярни тагове

{news_tags}