Разширете помещението с подходящите плочки за баня

Подходящият дизайн за баня може да се окаже трудно предизвикателство, особено когато пространството е малко. Повечето хора искат тяхната баня да изглежда голяма и просторна. Опитват се да създадат илюзията за повече пространство.
Предлагаме Ви няколко идеи как да направите банята Ви да изглежда по-голяма и просторна.
На първо място е подходящият размер плочки за баня. Добре е да се поставят поне три броя плочки във всяка една посока. Подходящ избор са фаянсовите плочки с размер 25х40 см. При големите плочки за баня фугирането става бързо и лесно.
Изборът на едноцветна гама разширява визуално всяка баня. Цветът, гамата и завършекът, които сте избрали за Вашето мокро помещение или ще подобрят, или ще разрушат цялостният вид на банята. Свежите, бледи нюанси правят всяка една баня да изглежда светла и просторна, което внася усещане за по-голямо пространство. За постигане на повече място е добре да се използват плочки, които са с нюанс по-тъмен от останалите облицовки. Прекрасен избор са по-изчистените плочки за баня с гланцирано покритие. Лъскавината на плочките ще отрази светлината и така стаята ще изглежда по-голяма. Плочките с гланцирано покритие придават елегантност и изисканост във всяко мокро помещение. Също така почистването им става безпроблемно.
Все по-често започнаха да се търсят плочки с имитация на камък. Те също са прекрасно решение при облицоването на малка баня. Плочките с дизайн на камък придават изтънченост. Такива плочки за баня създават модерно излъчване, нежна визия и имат богата текстура.
Ако желаете ненатрапчив дизайн във Вашето мокро помещение, то плочките с матирана повърхност са идеални. Мраморът винаги е бил на мода, линиите и вълните, които минават по плочките създават една шикозност и усещане за висока класа. Съчетаването на плочки с чисти линии и матирана повърхност с подходяща по цвят фугираща смес, води до получаването на семпла визия, която внася усещането отново за пространство и въздушност. Матираната повърхност се вписва отлично в помещения, в които искаме да постигнем  семпъл и стилен дизайн.
За да разчупим и модернизираме мокрото помещение можем да изберем подходящи декорни плочки или фризове. Пазарът ни предлага богато разнообразие. Плочките, които са в серия обикновено предлагат както декорни плочки, така и фризове. Разбира се, не е задължително да закупите плочки от една серия. Разгърнете въображението си и се опитайте да визуализирате крайният резултат. Помислете добре какво усещане искате да създава Вашата баня. Декорните плочки и фризовете могат да бъдат както изчистени, така и доста екстравагантни. Ако желаете да превърнете мокрото помещение в елегантно и стилно място, то придържайте се към по-изчистената линия на съвременните плочки за баня. Ако пък желаете на избухнете и да експериментирате, защо пък не? Действайте!
Отмина времето на скучните стандартни бани, облицовани с малки бели плочки.
Винаги можете да се допитате до мнението на специалист в областта, който може да Ви изработи красив проект.
Банята е мястото, в което искаме да се отпуснем, да релаксираме и да отмием умората от себе си. Тя е второто по-важност място в един дом, след спалното помещение.
Бъдете смели и реализирайте Вашите идеи с подходящите плочки за баня!