Ретро мебели за баня - основни акценти

Мебелите в банята са следващия елемент след плочките, който най-добре представя стила на обзавеждане на помещението. В интериора при новото строителство все повече се акцентира на модерния дизайн, придружена от елементи с нова и актуална за времето си визия. Въпреки това както в модата при облеклото, така и в интериорния дизайн, се забелязват тенденции за завръщане на ретро стилове, които отново придобиват популярност. По този повод решихме в тази статия да обърнем по-голямо внимание на съвременните мебели за баня, представени в някои от изминалите стилове, които въпреки времето запазват своя чар и индивидуалност.
Една от най-стандартните характеристики при класическите мебели за баня е белият им цвят. Независимо от годините, които минават, бялото както и черното винаги остават на мода, смятайки се за основните цветове от палитрата, които никога няма да изгубят стилното си и представително излъчване. Бялото е неангажиращ цвят, който може лесно да се съчетава с различни и разноцветни плочки, както и да се комбинира безпроблемно с останалите елементи от интериора на банята. Благодарение на това, не е нужно да отделяте много време и усилия, опитвайки се да комбинирате различните цветове, така че помещението да не изглежда прекалено претрупано и неприятно разноцветно. Въпреки лесното цветово съчетание, което позволява бялото, мебелите в ретро стил са доста индивидуални и е почти невъзможно да се съчетаят с други стилове. Поради тази причина ако сте решили мебелите Ви да са с ретро визия, е добре да се погрижите и останалите елементи в помещението да са в този стил или близък до него. Разбира се, това далеч не значи, че възможностите и многообразието от дизайни е ограничено. За щастие в наши дни, пазара разполага с огромно разнообразие от съвременни мебели за баня в различни класически стилове като барок, ренесанс и винтидж.
Класическите модели мебели за баня изглеждат по-масивни. В повечето случай те са представени от долен шкаф с чекмеджета и голямо огледало, най-често с различни ретро елементи около него. Повечето модели мебели за баня се предлагат с крачета, представляващи и един от основните акценти, които допринасят за класическата визия на шкафа. За да могат да останат актуални с времето и навлизането на конзолните модели мебели за баня, тези с класически дизайн започнаха също да предлагат конзолни варианти. Въпреки това, за да запазят цялостната си визия и стандартен дизайн на ретро мебелите, към тях се добавят декоративни крачета, благодарение на които никога не бихте познали, че този шкаф всъщност е монтиран на стената. По този начин получавате желания стенен монтаж и в същото време постигате търсения визуален ефект.
Друг видим и отличаващ се елемент, характеризиращ най-добре класическите мебели за баня е декоративната украса. Тя може да е изразена например в дръжките на чекмеджетата, които могат да бъдат с плавни извивки или да наподобяват различни мотиви, включващи цветя, слънца, животни или други.
Съвременните мебели за баня могат да предложат огромно разнообразие от модели и дизайни дори в класическия стил, така че да покрият изискванията на потребителя във всяко едно отношение. Ние от Баня Стил можем да Ви предложим това огромно разнообразие, с което да създадете Вашата неповторима и уникална баня.