Смесители за баня - идеалният коледен подарък!

Идват празници, а Вие все още се чудите какво да изберете за Вашите близки. Изборът е огромен и това Ви затруднява още повече. А какво по-хубаво от това да подарите нещо за Дома?! Домът е мястото, в което човек се чувства уютно, комфортно и щастлив. Празниците пък са дните, в които искаме да дарим с внимание и обич любимите си хора.
Питате се какво да изберете за Вашата майка, брат или тъща?! Едно нестандартно и в същото време практично предложение е да купите нещо за банята.
Съвременната баня отдавна се е превърнала от скучно място за поддръжка на хигиената в място за отмора, възстановяване и зареждане с нова енергия. Дали за освежаващ душ сутрин или за релаксираща вана след тежък ден, тя е важен компонент от съвременното жилище, в която прекарваме все по-голяма част от времето си.
Знаете ли, че модерните смесители за баня са един от най-често сменяните елементи във всяка баня? Съвременните смесители за баня са с малки тела, компактни и лесни за монтаж и демонтаж. Това прави подмяната им бърза и неангажираща. Но от друга страна визията и начина им на работа са от изключителна важност за удобството и функционалността на банята. Именно заради пренебрегване на важността на смесителите за баня и изборът им в последния момент, се налага на някои домакинства да ги подменят по няколко пъти. Затова като прекрасен избор за покупка  са смесителите за баня.
Смесителите могат да бъдат стоящи едноръкохваткови или двуръкохваткови, с къс чучур или с въртящ се чучур, квадратни или кръгли, но основното, за което се използват те, е да смесват топла и студена вода до температура, подходяща за използване. При различните модели смесители принципът на топла и студена вода е идентичен – чрез намаляване на дебита на топла вода и увеличаване на дебита на студена вода, намаляваме температурата на смесената вода и обратното. Основната разлика за постигане на крайния резултат е това какъв модел е смесителят- едноръкохватков или двуръкохватков.
Двуръкохватковите смесители за баня, както се подразбира и от тяхното име, смесват водата посредством два отделни затварящи механизма. Чрез двете ръкохватки върху затварящите механизми, контролираният дебит се смесва в общото тяло и излиза през чучура като смесена вода с контролирана температура. Усъвършенстването на двуръкохватковите смесители се състои във въвеждането на керамичните затварящи механизми. Вече можем да избираме с какви затварящи механизми да бъде окомплектован нашият двуръкохватков смесител за баня – затварящ механизъм с каучуков уплътнител или керамичен затварящ механизъм. Комфортът при употребата на керамичен механизъм идва от там, че не се налага да се навива много ръкохватката, докато спре водата.
Едноръкохватковите смесители пък предлагат функционалности и визия, неприложими при двуръкохватковите. Те разполагат с един затварящ керамичен механизъм, наричан керамична глава. До нея водата достига по вътрешни канали, отляти в тялото на смесителя. След въвеждането на едноръкохватковите смесители, граници за визията вече няма. Смесителите могат да бъдат изработени и с ръкохватка, разположена централно или странично на корпуса, което позволява на дизайнерите да реализират всяка своя идея.
За допълнителен комфорт съвременните смесители за баня предлагат функциите ColdStart  и ColdBody. При функцията ColsdStart потичането на студена вода става, когато ръкохватката е в средно положение. За лесно разпознаване те разполагат с индикатор за студена вода в средата на батерията, а не в края. Другата функция ColdBody – не позволява тялото да се нагрее, така предотвратява от нежелани инциденти свързани с изгаряния. Прекрасен избор за хора, които имат малки деца.
Позволете си да бъдете по-разчупени и импровизирайте. Преобразете мокрото помещение с качествени продукти.
На какъвто и продукт за баня да се спрете не забравяйте, че луксът си има име и това е Баня Стил!