Смесители за баня - нови функции и предимства

Едно от най-важните помещения у дома е банята. Тя е мястото, в което всеки от нас се отпуска и след изморителен ден буквално отмива напрежението от себе си. Точно тя трябва да е изключително стилна и функционална, за да продължи да носи положителни емоции.
При ремонта й е важно да се обърне огромно внимание на малките неща като смесителните батерии.
Те са така наречените дребни детайли, които ако бъдат пренебрегнати в началото, могат да създадат огромни проблеми в бъдеще.
Съвременните смесители за баня са неизменна част от мокрото помещение. Те не само го снабдяват с вода, но и разполагат с редица други функции, които се грижат за комфорта ни и положителните емоции, които могат да се извлекат от простото взимане на душ.
С напредването както на годините, така и технологиите, различните смесители за баня се сдобиват с огромно разнообразие от допълнителни функции, превръщайки ги в източник не само на вода, но и на комфорт.
В момента на пазара се предлага огромно разнообразие от видове, модели, размери, форми и дори цветове смесители за баня.
Целта на производителите е да създадат продукт, който не само да Ви грабне със своите качества, но и с визията си, да пасне идеално във Вашия дом.
Едно от първите неща, което е изключително важно при съвременните смесители за баня е ръкохватката. При новите модели е единична и това не само дава огромна свобода на движение, но и изключително прецизен контрол над силата на струята на водата и температурата й.
Керамичните глави при модерните смесители за баня са по-здрави и лесно предотвратяват нежеланите течове и повреди.
Най-новите модели разполагат и с редица други функции като ColdStart, ColdBody, температурни ограничители и системи, намаляващи разхода на водни ресурси.
Системата ColdStart гарантира, че при пускането на смесителя, когато ръкохватката е в средно положение, от чучура ще потича винаги студена вода. По този начин се избягват нежелани изгаряния и не се налага да се включва нагревателя.
Функцията ColdBody не позволява нагряването на тялото на смесителя, което е изключително полезно ако у дома има малки деца, тъй като лесно могат да се опарят.
Модерните смесители за баня имат няколко вида температурни ограничители, които не позволяват надвишаването на определени градуси, отново намалявайки разхода на енергия.
Освен към нови технологии, производителите на смесители за баня се насочват и към опазване на околната среда.
Все повече системи при смесителните батерии за баня се стремят да намалят излишния разход на водни ресурси.
Разбира се, визията не е последното нещо, на което трябва да се обърне внимание, когато избирате смесител за баня. На пазара в момента може да се открие огромно разнообразие от различни модели. Един от най-интересните е тип каскада. Те предлагат един иновативен поглед към дизайна на модерните смесители за баня. При тях водната струя се излива с лекота и е под формата на своеобразна каскада или водопад. Тези модели са чудесен вариант да се придаде на банята нестандартна и разчупена визия.
С термостатните или термостатични смесители за баня не се губи време при нагласяне на желаната температура на водата. При тези модели има два бутона – единият регулира водния поток, а с другия се избират градусите. По този начин още със стартирането може да се осигури вода с определена температура и без изненади в налягането. Дизайнерската визия тип каскада може да се забележи и при голяма част от съвременните модели смесители за вана/душ. Тук тя отново предлага един по-елегантен и стилен вид не само на водния поток, но и на цялата баня.
На пазара могат да се открият и смесители за вана/душ в интересни цветови решения. Това придава на банята закачливост и индивидуалност. Всички цветни модели смесители за вана/душ имат и допълнително покритие, което предпазва цвета и запазва за по-дълго добрия вид на батерията.