Смесители за баня – комфорт в използването им


|

Живот без вода е невъзможен, а източник на вода и живот в нашите жилища се явява водопроводния кран.  Устройството, което смесва топлата и студена вода.
Отдавна мина времето, в което смесителите се ползваха само като техническо устройство за използване на водата. На този елемент от бита му се отделя повече внимание, в резултат на което, на пазара се появиха много различни модели, които ще задоволят всеки вкус. Във всяка съвременна фирма, съществува колекция от интересни модели. За клиентите е трудно да се ориентират към какво да се насочат. Съвременният източник на вода в дома, не само смесва топлата и студена вода, но и помага за икономичното използване и намиране  на необходимата температура на водата.
От къде да си закупите смесители за баня?
Веднага можем да Ви предложим богато разнообразие от смесители, които са с отлично качество и стилен дизайн.
Важни параметри при избора на смесители, е дали ще е за баня или за кухня. Различават се по конструкцията, качеството, форма, цвят, функции, фирма производител.
Смесителите за баня се произвеждат от метални сплави. Керамика и пластмаса. Като тези материали влияят на цената, практичността и безопасността на батерията. Корпусът на смесителя се прави от метална сплав. Най-чест материал при изработката на смесители е хромът. Той е смята за най-издръжлив и хигиеничен елемент за производство на санитарна техника. Такива смесители са малко податливи на минерални отлагания.
Едноръкохваткови или двуръкохваткови смесители за баня?
Традиционен модел е този с две ръкохватки. Те поотделно регулират постъпваването на студена и топла вода. При едноръкохватковите смесители за баня става, чрез едно движение н ръката. При едноръкохватковите смесители за баня, монтажът става бързо и безпроблемно. Смесвнето на водата при този вид батерия се осъществява посредством керамичен елемент, който гарантира дълговечността на смесителя. Хубаво е при този вид батерия, да се монтира филтър на водопроводната инсталация. Металокерамичните елементи при фирмените смесители се шлайфат  на ултразвук с цел идеалното пасване на картиджа и керамичните шайби. Благодарение на тази особеност на конструкцията на батерията се избягва износването на елементите и капенето на вода. За допълнителен комфорт , има и смесители с термостат и компенсатор на налягането. Тези модели имат две ръчки на уреда. С едната се регулира налягането на водата, а с другата нейната температура. Някои батерии са снабдени с температурна скала, на която може да нагласите желаната от Вас температура на водата. Друга особеност е, че те притежават система против изгаряне- температурата на водата не може да надвиши определена стойност. Термостатът не позволява надвишаването на  39 градуса С. Разбира се, смесителите с термостат са скъпи.
Традиционните смесители  са способни да излеят около 16 л вода в минута.
Ваните в баните в момента се правят по-големи и за да се осигури бързото им  напълване с топла вода, е необходимо да се инсталира каскадна батерия.
Тя напълва ваната за 4-5 м, за разлика от обикновените смесители, на които са необходими 10 минути.
Каквото и да изберете, ние от Баня Стил сме готови да Ви бъдем от полза. Предлагаме богато разнообразие, което ще задоволи и най-капризният вкус.

 

Популярни тагове

{news_tags}