Смесители за баня – правилния избор с грижа за планетата


|

С увеличаване на икономическия растеж и развитието на индустрията, в живота ни навлизат все повече високотехнологични решения, които ни помагат да спестяваме вода и енергия в ежедневието. Все по-често намираме информация за екологични продукти от всякакво естество и компании, фокусирали дейността си върху намаляването на консумацията на вода, като един от най-ценните и бързо намаляващи ресурси на нашата планета.
Чувствително нарастват рисковете от недостиг на чиста питейна вода и кризите с липсата ѝ стават ежедневие за много домакинства. Затова ние не само трябва да се замислим как използваме този безценен дар на природата, но и да направим реални промени в начина ѝ на употреба. За това най-добрите помощници са смесителите за баня.
Статистиките показват, че едно домакинство годишно консумира средно 37 000 литра вода. Банята е изключително важно помещение, тъй като там не само се грижим за хигиената си, но и за душевния си баланс. Това включва вземането на душ или вана, което означава около 34% от ежедневната употреба на вода в дома ни. Това е много, нали? А какво можем да направим, за да намалим това потребление?
В случай, че смесителите вкъщи са стари или пък повредени, разхищението на вода е по-голямо.  Производителите на смесители за баня са предоставили редица възможности, чрез които да сведете до минимум количеството употребена вода.
Моделите с инфрачервен сензор са много практично решение за всяко домакинство. Когато доближите ръце до смесителя, сензора засича движението и водата потича, в момента, в който ги отдалечите – водата спира. Тази функция намалява драстично общата консумация на вода. Смесителите, предлагани на пазара, комбинират безупречно качество и елегантен дизайн. Заедно с функционалността си съвременните смесители за баня превръщат мокрото помещение в комфортно и изискано място.
Пазарът предлага и опция  за термостатични смесители за баня от ново поколение. При този модел смесители за баня още със стартирането им може да се осигури вода с конкретна температура, която се поддържа през целия период на къпането. Батерията регулира необходимото количество студена и топла вода, като ги смесва в общ поток. Ако трябва да спрете водата за малко, при повторното ѝ пускане, от смесителя ще потече вода със същата температура и няма нужда да настройвате отново. Удобно нали? Също така тази опция спестява енергия, както и изтичането на ненужно количество вода.
При избора на смесители за баня, както и на душ-системи, е важен техния воден дебит. В това отношение най-икономични са смесителите, които използват технология за балансирано смесване на течащата вода с въздух, чрез аератор. По този начин оформят достатъчно силна струя, с най-малък разход. Обикновено тези смесители имат разход от 5 л/мин при налягане от 3 бара. Повечето реномирани производители предлагат именно такива смесители за баня. Освен дебитното ограничение, смесителите се произвеждат под прецизен контрол на качеството, така че да бъдат устойчиви и да не променят своите характеристики и показатели в по-продължителен период от време. Керамичните глави на смесителите и технологиите за плавно затваряне, не са просто лукс, а гаранция за сигурно спиране на струята вода и предотвратяването на нежелани течове. На пазара се предлагат много видове смесители с разнообразни функции, чрез които можем да сме еко-ориентирани, без да правим компромис с безупречно качество и стил.
Сега, когато знаете какво значение има избора на смесител за опазване на жизнено важната за човечеството вода, може да се отпуснете под течащата струя, която да отмие цялото напрежение от деня. Не е необходимо да бързате - затворете очи и се насладете на водата със спокойствието, че сте допринесли за доброто бъдеще. Вашият смесител за баня ще се погрижи за планетата, като Ваш достоен партньор в това.

Популярни тагове

{news_tags}