Смесители за баня – спа удоволствие в домашни условия

Банята е място за комфорт и релакс. Тя е пространството, което осигурява пълно възстановяване на тялото и духа след тежък работен ден. Ето защо от особено важно значение е внимателният подбор на смесители за баня. Модерните смесители за баня имат двояка роля. Те не само трябва да бъдат надеждни и функционални, но да имат добър естетически вид, който се запазва за дълго.
В следващите редове ще се спрем на най-важните аспекти, които трябва да имате предвид, когато Ви предстои покупка на смесители за баня.
Керамичната глава или керамичният затварящ механизъм е задължителен елемент, но той не е достатъчен. Модерните смесители за баня имат технология „SilkMove”, която гарантира гладко управление и е олицетворение на високото качество на изработка. Тази технология осигурява прецизен контрол над температурата и водния дебит. „SilkMove” има и специално покритие Teflon® на керамичните дискове, което осигурява движение без триене. То този начин се гарантира гладко и прецизно управление като през първия ден дори след 20 години.
Взимането на душ се е превърнало в ритуал, осигуряващ спокойствие и релакс. Ето защо е важно душ пространството да е оборудвано с модерни смесители за баня, които ще се погрижат за желания комфорт. Едно неизменно улеснение се явяват термостатичните смесители за баня. Те гарантират достигане на желаната температура за части от секундата и я поддържат постоянна през цялото време. Съвременните смесители за баня имат технологията „TurboStat”. Тя реагира на промени във водното налягане, благодарение на високата чувствителност на термоелемента и компенсирайки промени в налягането и температурата, осигурява постоянен воден поток. По този начин може да си осигурите незабравимо душ преживяване.
Повечето термостатични смесители за баня имат ограничител на температурата до 38°C, но най-новите модели имат допълнително вградени ограничители, позволяващи достигане на температура до 43°C или 50°C.
Безопасност е ключова тенденция при технологичното обновление на модерните смесители за баня. Това е именно и идеята на термостатичните смесители. Не само бързо и безпроблемно достигане до желаната температура, но своеобразното й заключване на 38°C или 43°C предотвратява риска от изгаряне. Друга иновация при последните модели смесители за баня в тази област е „CoolTouch”. Тази технология гарантира, че повърхността на самия смесител няма да надвиши температурата на водата. Термостатичните смесители за баня са проектирани със специален охлаждащ канал, който се явява бариера между топлата вода и хромирана повърхност. Тези модели са изключително подходящи за дом, в който има малки деца, тъй като те не могат да преценят дали нещо е прекалено горещо, докато не го докоснат. Термостатичните смесители за вана/душ дори предлагат цялостна защита, тъй като връзките към стената също имат специалното „CoolTouch”покритие.
Технологичната иновация, която създаде огромен фурор на пазара сред модерните смесители за баня е дигиталната технология за управление. Тя представлява дигитална шайба, чрез която се осигурява пускане/спиране на водата и настройване на желаната температура и бутон, чрез който се регулира водното налягане. Зададената температура се показва на LED дисплей, а превключването между душ главата, ръчния душ или смесителя се осъществява чрез натискане на бутон на дигиталния превключвател. Тази иновативна безжична технология превръща къпането в истинско удоволствие. Този тип дигитални смесители за баня позволяват дистанционно управление – така може да пускате и спира душа от разстояние.
Не на последно място е важно да се спомене, че всички смесители за баня ново поколение имат специални хромирани покрития, които не само улесняват почистването, но не позволяват задържане на мръсотия. Това е гаранция за запазване на добрия външен вид на смесителя за дълго време.
Технологичните обновления при съвременните смесители за баня целят не само надеждност, но осигуряване на несравним комфорт при вземане на душ. Бързата и безпроблемна експлоатация, както и стилният външен вид на модерните смесители за баня превръщат банята в истински спа център.