Смесители за баня – стилен и функционален елемент във всяка баня

Независимо от размерите или дизайна на една баня, най-отличаващия се елемент в нея остава смесителя, затова с годините производителите се стараят да подобрят както дизайна, така и функционалността им. Модерните смесители за баня предлагат огромно разнообразие от модели, които могат да задоволят нуждите на всяко домакинство. В тази статия ще Ви запознаем с основните функции, предимства и промени при новите смесители за баня.
Най-отличителният елемент, който се променя с годините е ръкохватката. Тенденцията на пазара се променя стремглаво и от така използваните двуръкохваткови смесители неусетно се прехвърляме на едноръкохватковите. Едната ръкохватка става по-предпочитан избор, заради удобството и възможността само с едно движение на ръката да се контролира както температурата, така и силата на водната струя.
От друга страна, другият важен елемент, който също допринася както за лекотата на работа, така и за по-добрата издръжливост и здравина на смесителя е неговата керамична глава. При керамичният затварящ механизъм, пускането и спирането на водата се случва с приплъзването на две керамични пластини. Керамичния затварящ механизъм при новите модели смесители за баня, предпазва от течове и нежелани, досадни капки, гарантирайки със своята здравина.
Освен иновативната вътрешна част на модерните смесители за баня, все по-често се среща и нов тип външно покритие, а именно хромираното. Това покритие предпазва смесителя от натрупването на котлен камък и задържането на замърсявания и петна. От друга страна позволява лесното му и безпроблемно почистване. Благодарение на това покритие смесителят успява да запази блестящата си визия за по-дълго време.
При новите модели смесители за баня се наблюдават нови технологии за безопасност и пестене на вода. Такава технология е Cold Body. Независимо от температурата на течащата вода технология Cold Body, поддържа тялото на смесителя постоянно студено. Тази функция е изключително полезна, когато има малки деца, тъй като по този начин няма риск да се изгорят. Друга чудесна иновация е технологията EcoJoy, която обогатява водната струя с въздух, спестявайки вода и енергия, без да прави компромис с нейното качество.
До тук с функциите на съвременните смесители за баня. Нека сега разгледаме различните модели, които предлагат техните производители.
Модерните смесители за баня се срещат навсякъде в банята. Използваме ги за мивките, ваните, душовете и бидетата. Затова трябва да се обърне огромно внимание не само на техния дизайн, но и функционалност, така че да извлечете максимална полза от тях.
Една от основните характеристики отличаваща различните типове смесители е начина им на монтаж. Има смесителни батерии за стенен монтаж, който може да е над мивка или вана. Другият най-често използван тип смесители са стоящите, които се монтират на мивка или вана. Нестандартни и не толкова често срещани смесители са и свободностоящите. Те се монтират на пода и са предназначени за вани.
Новите тенденции при обзавеждането на банята, препоръчват използването смесители с ниски чучури, които ще предпазват от пръскане и намокряне на останалите мебели в помещението.
При съвременните смесители за душ освен стандартните модели, навлизат и нови наречени термостатни. Термостатните смесители за баня от своя страна предлагат огромно разнообразие от различни модели и цветове. Те позволяват по-лесното нагласяне и достигане на идеалната температура и водна струя. Също така тези модели разполагат с ограничител от 38 до 42 градуса.
Модерните смесители за баня постоянно се променят и развиват, така че да отговарят на новите тенденции, изисквания и нужди на всяко едно домакинство. Те улесняват работата и позволяват да се наслаждавате на функционалност и практичност, превръщайки времето прекарано в банята в истинско удоволствие.