Смесители за баня – стил, удобство и функционалност в едно

Във всеки дом има място, което човек може да се отпусне и да разтовари след тежък работен ден. Място, където ще измие стреса и умората и ще се зареди с нови сили. Това кътче за отдих  и релакс е банята. Ако искаме да направим престоя по-приятен и взимането на душ да е невероятно изживяване, трябва да се обърне специално внимание на смесителите за баня. Те често са пренебрегвани, но всъщност играят много важна роля в обзавеждането на всяко едно мокро помещение.
Какво трябва да знаем, когато закупуваме смесители за баня?
Смесителя е важен елемент за всяка баня. Те изпълняват важна задача, а именно да снабдят помещението с вода. Освен дизайн, трябва да се обърне внимание на редица фактори, които са важни при употребата му. Един от тях е избора на монтаж, дали да бъде стенен или на самата мивка. Стенните смесители за баня не са от най- популярните и търсени, тъй като монтажа им е труден и изисква дупчене. Разнообразието обаче при стоящи смесители е огромно и се радва на голямо внимание. Те се монтират бързо и лесно.
Какво трябва да знаем за съвременните смесители за баня? Първите смесители за баня са били двуръкохватковите. С времето се забелязва голяма промяна и на почит излизат едноръкохватковите. Какво ги прави по-предпочитани? Едноръкохватковите смесители за баня създават комфорт и улеснение при ползването им. С модерната си технология ни предоставят възможността с едно движение да контролираме както силата на водата, така и температурата й. Важен елемент, който допринася за лекотата на работа и издръжливостта на батерията е керамичната глава. Благодарение на керамичният затварящ механизъм, пускането и спирането на вода се контролира с приплъзването на две пластини. Като цяло керамичната глава играе важна роля за здравината на съвременните смесители за баня, защото предпазва от нежелани течове и капки. Друго важно нещо при избора на батерия е покритието й. Там също се забелязват нововъведения с времето. Вече на пазара се предлагат смесители за баня с нов тип покритие, а именно хромираното. То предпазва батерията от натрупване на котлен камък и предотвратява натрупването на замърсявания и петна. От друга страна почистването става бързо, лесно и безпроблемно. Благодарение на хромираното покритие, смесителите за баня успяват да запазят блестящата си визия за по-дълго време. Друга определяща и важна функция е технологията наречена “ColdBody”, която в буквален превод от английски означава „Студено тяло“. Тя заема важно място при използването на батерията, най-вече от деца. ColdBody системата поддържа тялото на смесителя студено, дори при използването на топла вода, което ни предпазва от нежелани изгаряния. Още една важна функция спомагаща за безопасността вкъщи е „ColdStart” или тъй нареченото „Студено начало“. Тази функция гарантира, че при средно положение на ръкохватката ще потече студена вода. При нужда от топла се завърта наляво и постепенно водата се затопля. По този начин се спестява не само вода, но и енергия, защото нагревателя не се задейства, когато не е необходим. Това е важно предимство за всеки дом.
Смесителите за баня се разделят на три основни вида: за мивка, за душ, за вана, за вана/душ и термостатични. Сместителите за вана/душ разполагат с всички тези предимства, но и повече. Тяхната основна цел е насочена към пълното отпускане на тялото и доставянето на удоволствие при ползването им. Взимането на душ заема важна част в нашето ежедневие и благодарение на модерните смесители за баня, може да се превърне в удоволствие за тялото и душата. Голяма част от смесители за вана/душ разполагат с редица функции, чиято цел е да спомогнат отмиването на умората и негативните емоции. Това се постига с помощта на разнообразни струи на водата, които въздействат на мускулите ни, така се справят безпроблемно с отпускането и отмиването на напрежение. За финал може да се обърне внимание и на естетиката . Предлагат се много нови модели смесители за баня в различни форми, модели, размери и цветове. Всичко това е направено с цел да задоволи потребностите, нуждите и окото на човека. Сега разбирате защо съвременните смесители за баня се определят като сърцето на всяка баня. Те могат да превърнат всяко пространство в истински спа център.