Смесители за баня

Един от най – важните и трудни избори при обзавеждане на баня е именно този на смесители за баня. Днес съществува огромно разнообразие от смесители за баня, душове, душ пити, душ системи и други. Всички ние знаем, че проектирането и обзавеждането на баня е изключително важно и трудно решение, а избора на продукти предвид голямото разнообразие на пазара е все по – труден. Изисква се специално внимание при избора на смесители за баня по отношение на дизайн, качество, комфорт, произход и характеристики. 

Едни от най – препоръчваните и комфортни смесители за баня са смесителите за вграждане в стена. Напоследък все повече бани се обзавеждат именно с вградени смесители в стената. Това естествено е много подходящ избор на смесители за баня за малка баня, тъй като спестява много пространство, лесно е за почистване и поддръжка, а в същото време създават баня с модерен и иновативен дизайн. Ако се спрете на смесители за вграждане, то със сигурност ще се влюбите в душ питите за баня, които се вграждат директно към тавана на банята. Има различни душ пити за баня – квадратни или овални, с една функция за струя на водата или повече. Вградените смесители за мивка са също толкова комфортни и иновативни по отношение на дизайна. Обикновено са едноръкохваткови, което дава удобен контрол на струята на водата и с издължен чучур. В случай, че имате биде в банята, вградения смесител за биде дава максимален комфорт и лесна употреба. 

При избора на продукти за обзавеждане за баня ще се сблъскате и с душ колоните. Душ колоната също е добър избор, защото тя включва душ пита, душ слушалка и чучур в едно. Повечето душ колони имат няколко функции на струята на водата и дават максимален комфорт и удобство в банята. 

Ако обзавеждате малка баня можете да се спрете и на душ окачване, което представлява окачване към стена и ръчен душ. Ръчните душове за баня или по – известни като душ слушалки също могат да имат 1 или 3 функции на струята на водата. Те са удобен, практичен и икономичен избор на смесители за баня. 

При обзавеждане на голяма баня с вана трябва да обърнете специално внимание към избора на смесител за вана. Ако ваната е свободно стояща можете да се спрете на стоящите смесители за вана, които са иновативни и създават един наистина специален интериор в дома Ви. Ако ваната е вградена в стената, можете спокойно да се спрете на вграден смесител за вана или стоящ смесител върху нея. Друг комфортен избор е да поставите душ окачване над ваната със смесител за вана и душ.

Голямо разнообразие има и при видовете смесители за мивка. Ако например сте избрали мивка тип купа за обзавеждане на баня, то е добре да потърсите високи смесители за баня, които са специално проектирани за този тип мивки. В случай, че мивката в банята Ви е вградена в плот или шкаф, то можете да се спрете на вградени смесители за мивка към стената на банята или към стоящи смесители за баня. 

Повечето смесители за баня са с хромирано покритие, но можете да намерите и в различни цветове. Най – често срещани са в бял или черен цвят, сребристо или златисто покритие, като те са подходящи за обзавеждане за баня на така наречените ретро бани.

Днес на пазара има много производители на смесители за баня с различен произход – Германия, Италия, Испания, България, Полша и други, като всички те дават голям гаранционен срок за своите продукти и непрекъснато следят новите технологии и тенденции в производството за продуктите за баня. За да направите най – добрият за Вас избор, задължително трябва да се запознаете с предимствата и особеностите на различните видове смесители за баня и чак тогава да вземете важното решение от какво точно се нуждаете и какво ще бъде най – полезно и комфортно за Вас. Не пренебрегвайте малките детайли при избора на обзавеждане за баня или смесители за баня, защото именно в тях се крие ключът към съвършенството, максималният комфорт, лукс и зашеметяващ дизайн.