Смесители за кухня - допълващия естетичен елемент във всяка кухня


|

Кухнята винаги е била едно от най-обитаваните помещения във всеки един дом. Тя вече не е просто мястото, където творим кулинарни шедьоври, a помещението, в което се събираме със семейството, забавляваме се или дори работим. Много известни музиканти написват текстовете на песните си именно в кухнята, защото това е мястото, което им дава най-голямо спокойствие да се концентрират. Поради тази причина, в последните години обзавеждането на една кухня се превърна в голямо приключение, в това как да я направим практична и същевременно уютна. Има много елементи, които участват в създаването на перфектната кухня и в тази статия ще обърнем специално внимание на един от най-използваните, а именно съвременните смесители за кухня. Само преди няколко десетилетия, смесителите за кухня не са били нещо особено. Еднотипен дизайн, двуръкохваткови и предимно в мръсно златист цвят. За наше щастие от тогава индустрията в това отношение се разви много и създаде огромна гама от модели с различни дизайни, размери, цветове и функции, които напълно да улеснят работата с тях и в същото време да се съчетаят перфектно в цялостния интериор на помещението. В следващите редове ще разгледаме основните компоненти, по които се различават модерните смесители за кухня.
1.Монтаж
Смесителите имат два типа монтаж, а именно стенен и стоящ. Изборът зависи от пространството, с което разполагате и мивката, която искате да поставите. Ако например мивката, която сте си избрали не позволява пробиването на дупка за смесителя или просто чисто визуално ви харесва повече, то тогава най-удачното решение е батерията да се монтира на стената. Преди да направите избор, съобразете всички важни детайли, които след това могат да Ви създадат проблеми.
2.Тип на управление
Преди всички модели смесители за кухня били само двуръкохваткови. С годините и промяната в тенденциите, и изисквания за практичност, се появиха нови модели едноръкохваткови смесители за кухня, които несъмнено предлагат по-голямо удобство и лекота за работа с тях. Въпреки появата на модерните смесители за кухня, двуръкохватковите си остават класическо решение. На пазара вече се предлагат модели с по-модерна визия и разнообразие от дизайни в ръкохватките, като могат да бъдат във формата на кранче, листо, кръст, бутон и други. Едноръкохватковите смесители за кухня са безспорно най-удобния избор, с които само с едно движение на ръката може да регулирате температурата и силата на водната струя. Практичен избор както за семейства с малки деца, така и за хора с малка подвижност на ръцете.
3.Височина на чучура
Смесителят е един от най-използваните уреди в кухнята и е от голямо значение той да е удобен и функционален. Избирайки смесител и това с какъв чучур да е той, трябва да обърнете внимание на неговата форма и това къде ще го позиционирате. Трябва да сте сигурни, че ако избирате модел с по-висок чучур ще има достатъчно пространство за него. Добре избраният смесител в това отношение е, когато чучурът достига до центъра на мивката. Съвременните смесители за кухня се предлагат в три височини:
С нисък чучур - приблизителна височина до 20 см
Със средно висок чучур - височина между 20 - 25 см
Висок чучур - височина между 30-40 см
Също така различните модели предлагат и различни форми на чучура, като заоблени U-образни и ъгловати F-образни. Тук вече всичко зависи от предпочитанията за дизайн.Вече много от съвременните смесители предлагат и опция издърпващ се чучур, което в допълнително улеснява работата с него. В повечето случаи тези модели предлагат повече от един тип струя в зависимост от нуждите, които имаме.
Съвременните смесители за кухня са много обширна тема, за която една статия просто не може да ни стигне. Затова във втората част на статията ни, ще Ви запознаем с останалите характеристики на модерните смесители за кухня, като дизайн, цветове, покритие и функции.

Популярни тагове

{news_tags}