Смесители за кухня - естетика и функционалност

Едно от най-важните помещения у дома е кухнята. В нея съвременния човек прекарва по-голяма част от свободното си време. За съжаление обаче свободното време на работещия съвременен човек е доста ограничено. Но не само времето е малко, модерното строителство все по-често създава и предлага къщи и апартаменти, в които пространството в кухнята е доста по-ограничено за сметка на останалите стаи. Поради тази причина все повече хора се стремят да превърнат това изключително важно място във функционално и технологично помещение.
Как е възможно от едно ограничено на размери и пространство помещение да получите изключително модерна и функционална кухня?
Благодарение на развитието на технологиите, тази задача става все по-лесна за решаване. Когато се изберат модерни, функционални и високотехнологични мебели и електроуреди, малката кухня може да се превърне в истинско райско кътче. Но разбира се, за да се случи това е от огромна важност да бъде обърнато внимание на всеки детайл, дори най-малкият.
Такъв малък, но много важен детайл са модерните смесители за кухня.
Защо? Защото един висококачествен, надежден и многофункционален смесител за кухня може да промени изцяло хода на работата в кухнята, улеснявайки всяко движение и спестявайки Ви време и водни ресурси.
Каква е била основната задача на първите смесители за кухня? Разбира се, да смесват студената и топлата вода, предлагайки Ви подходяща температура на водната струя. Основните им характеристики е, че са с две ръкохватки за студена и топла вода и дизайна на различните модели смесители за кухня е бил почти напълно идентичен.
Но разбира се, с напредването на годините и увеличаването на нуждата на съвременния човек от практични и функционални уреди, производителите на смесители за кухня създават все повече и повече разнообразни модели и видове, които се отличават с многобройни функции и предимства.
На първо място, най-голямата промяна, която може да се забележи при новите смесители за кухня е изчезването на двете ръкохватки. Така наречените двуръкохваткови смесители за кухня са изместени от едноръкохватковите.
Какви са предимствата на едноръкохватковите смесители за кухня? С едно единствено движение на ръката, потребителят получава перфектна температура на водната струя без нужда от промяна. Водният поток е постоянен и надежден. Друга много важна иновация относно ръкохватката е функцията „SoftTurn”. Тя осигурява безпроблемно завъртане и лесно боравене с ръкохватката и по този начин улеснява многократно работата със смесителната батерия, пестейки време и усилия. Спомагайки за дори по-лесната и бърза работа със съвременните смесители за кухня е малък и незабележим детайл при тях, а именно – керамичната глава. Работейки в пълен синхрон с функцията „SoftTurn”, керамичната глава създава по-голямо удоволствие и лекота при работата със смесителя.
Друга много важна промяна при модерните смесители за кухня е свързана с техните размери. Все повече модели смесители за кухня се предлагат в разнообразни размери и форми, но най-новото е, че голяма част от моделите са с регулируема височина. Това значи, че избирайки такъв модел смесител, Вие получавате предимствата както на висок, така и на нисък смесител за кухня.
Такива смесители за кухня са силно предпочитани, когато се налага батерията да бъде поставена под прозорец или просто потребителя желае да спести повече място, без да губи предимствата на висок модел смесител. Високите модели смесители за кухня са изключително полезни, тъй като дават дори по-голяма свобода на движението, изключително удобни са и за измиването на различна домакинска посуда, както зеленчуци и плодове.
Друга много интересна иновация при модерните смесители за кухня са моделите с издърпващ се шлаух. Те предоставят огромна свобода на движението и са изключително подходящи за мивки с две корита. Все повече от тези модели се предлагат с магнит, който осигурява безпроблемното и лесно прибиране на шлауха в изходна позиция.
Разбира се, освен многофункционалност, потребителите вече наблягат и на естетиката.
Поради тази причина на пазара се предлагат все повече и повече модели смесители за кухня, които неотлъчно следват модните тенденции. Изчистените дизайни и прави форми преобладават в последно време, гарантирайки на потребителите елегантност и стил в едно. Модерните смесители за кухня вече не се определят само по своята функционалност. Те отдавна съчетават в себе си множество функции и елегантна визия, превръщайки се в истинско бижу способно да промени цялостното изживяване в кухнята Ви.