Смесители за кухня - неизменна част от дома

Едно от най-важните и използвани помещение у дома е кухнята. Тя е мястото, в което най-често се събира цялото семейство и е от изключителна важност всеки уред или предмет в нея да е не само добре изглеждащ, но и функционален.
Често обаче дребните неща в кухнята остават пренебрегнати и за огромно съжаление, точно те създават доста големи проблеми в бъдеще.
Ако се чудите, кои са тези така наречени „дребни неща“, то това са различните модели смесители за кухня.
Често те са едно от последните неща, които се избират в кухнята и в още повече случаи, точно за тях не остава много голям бюджет.
В следващите редове ще Ви разкажем защо съвременните смесители за кухня за едни от най-важните елементи в това помещение и защо точно от тях зависи колко ще е функционално то.
С напредването на технологиите, настъпват изключително много промени не само в устройството на повечето модели смесители за кухня, но и в техните функции и визии.
Новите смесители за кухня разполагат с редица предимства в сравнение със своите предшественици, чиято основна цел е била да предоставят вода на комфортна температура.
Една от най-новите функции при съвременните смесители е свързана с опазването на околната среда. Благодарение на новите модели аератори, водната струя бива обогатена с въздушни мехурчета, което намалява използваното количество течност и я прави дори по-ефективна и силна.
Друга функция, която е свързана с намаляването на разхода на енергия е така нареченият температурен ограничител. Той не позволява надвишаване на температурата на водата над определен градус, в повечето случаи е не повече от 38 градуса, което не само спомага за избягване на изгаряния, но и намалява използваната енергия.
Още един все по-често срещан механизъм при новите смесители за кухня е „Cold Start”. Тя гарантира, че при средно положение на ръкохватката на батерията, от нея винаги ще потича студена вода. Това намалява значително разхода на енергия.
Важна промяна при новите смесители за кухня е, че все повече се предпочитат стоящите модели пред тези за стенен монтаж. Стоящите смесители за кухня позволяват по-голям избор за тяхното поставяне, както и дават по-голяма свобода на движение.
Двете ръкохватки са заменени с една, която дава прецизен контрол над силата и температурата на водата.
Все повече нови модели смесители за кухня разполагат с издърпващи се шлаухове и душ глави, които имат по няколко функции. Предимството на тези неща е, че позволяват на потребителя да управлява струята на водата много по-лесно и ползотворно.
Керамичната глава е т.нар. „невидим ангел“ при съвременните смесители за кухня. Тя не се забелязва, но благодарение на нея, новите модели нямат проблеми с нежелани течове.
Хромираното покритие е още една малка, но изключително важна част от промените при кухненските батерии. То не само запазва перфектната визия на смесителя, но и не позволява натрупването на варовикови частици.
Един от минусите на по-старите модели смесители е, че не е имало голямо разнообразие. Сега, това не е проблем. В момента на пазара се предлага огромно разнообразие от модели, размери, форми и дори цветове смесители за кухня. От Вас и Вашите нужди зависи какво ще изберете, но обърнете внимание на техните характеристики и предимства, за да си спестите ненужни тревоги за в бъдеще.