Смесители за кухня – видове монтаж


|

Кухнята е едно от помещенията в дома ни, което се използва през голяма част от нашето ежедневие. Без значение дали е настъпил момент за цялостен ремонт на помещението или се налага просто да подменим старият смесител с нов, трябва да изберем модел, който ще се впише към цялостния интериор и ще покрие максимално нуждите на домакинството. Удобството при използването на смесителите за кухня отдавна ги превръща в незаменима част от съвременното обзавеждане. Точно и поради тази причина водещите производители постоянно усъвършенстват продуктите си, с цел постигане на максимален комфорт и естетика. Най-голямо разнообразие от различни видове по отношение на монтаж, конструкция, функционалност и материал на изработка, вероятно включва именно категорията смесители за кухня. В тази статия ще обърнем по-специално внимание на видовете монтаж. Монтажът се дели на два основни вида – стенен и стоящ.
Смесителите със стенен монтаж все повече започват да не се радват на голяма популярност, както в близкото минало. Основната причина за това е не само ограничената възможност за избор на различен дизайн, но най-вече самата липса на удобство при използването му. Изборът им се ограничава до това да бъдат с една или две ръкохватки, както и дали самият чучур да е отгоре или отдолу на батерията. В много редки случаи производителите предлагат изтеглящ се чучур или душ функция. Една от основните причини стенните смесители за кухня да са все по-малко предпочитани от потребителите е точно монтажът. При него условието за прокарване на изводи до стената в последствие налагат ограничение при самия монтаж. Когато решим да монтираме стенен смесител е добре да преценим разстоянието между чучура и мивката. Добре е да се измери внимателно височината на монтажа и дължината на рамото съобразени с мивката , за да се избегне неприятното разпръскване на водната струя при миене. И все пак ако избора за кухненски смесител е стенен, то ще внесем една разчупена и по- нестандартна визия на нашата кухня.
Смесителите със стоящ монтаж стават все по-предпочитани с времето и навлизането на новите тенденции, и разнообразни функции, които притежават. Най-често те са с една ръкохватка, със завъртането на която само с едно движение се постига желаната температура и струя на водния поток. Това позволява един незаменим комфорт при работа със смесителя.
Стоящите смесители за кухня са тихи, удобни и се почистват, и поддържат сравнително лесно и бързо. Монтирането при този вид смесители е невероятно удобно. Поставят се над мивката, което осигурява достатъчно място за измиване на съдовете и ръцете, без излишно напръскване извън умивалника. Стоящият смесител се монтира в отвор на самата мивка и се свързва с водопровода посредством меки връзки. Още едно не малко предимство при монтирането на стоящ смесител е избора на позициониране според кухненската мивка, броя на коритата и наличието на отцедник. Разположението му може да е централно, срещу коритото или странично.  Освен всичко това, когато мивката е по-малка, този вид смесител за кухня представлява идеалното решение за нашите нужди, позволявайки изтегляне назад, когато съдовете са по-обемисти и големи.
Независимо от избора на модел и функциите, които притежават, всеки един стоящ смесител за кухня се монтира изключително бързо и удобно.
Разнообразието на смесителите за кухня е огромно. Важното е когато правим избор, той да е съобразен и да отговаря изцяло на нашите потребности. Да ни е максимално комфортно и практично, когато използваме кухненският смесител.
 

Популярни тагове

{news_tags}