Смесители за кухня – естетика и функционалност в едно

Смесителят е най-малкият и незабележим елемент в една кухня, но всъщност е най-използваната и нужна част в нея. В тази статия ще Ви запознаем с основните дизайни и предимства на съвременните смесители за кухня. Модерните смесители за кухня разполагат с разнообразни модели и функции, които могат да задоволят нуждите и изискванията на всяко домакинство.
Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание при избора на смесител е неговият дизайн. Дизайнът на новите смесители за кухня трябва да е съобразен не само с изискванията ни към външният му вид, но и разположението на мивката. В случаят най-предпочитани са стоящите смесители. Те се монтират към мивката, и предлагат нужните качества, съобразявайки се с даденото им пространство.
Модерните смесители за кухня се произвеждат от метални сплави, керамика и пластмаса. Корпуса на смесителите е съставен предимно от метална сплав или неръждаема стомана. Друга важна част е керамичната глава. Тя гарантира за здравината и устойчивостта на смесителя, предпазвайки от нежелани течове. За по-голяма сигурност и практичност, смесителя се изработва с хромирано покритие. Този тип покритие предпазва от натрупване на котлен камък и запазва добрата му визия за по-дълго време.
Освен тези основни характеристики при изработването на новите смесители за кухня, се включват и други функции, които спомагат за лесната и безпроблемна работа тях.
Първата и най-отличителна е ръкохватката. С времето и промяната в тенденциите при обзавеждането, на мода навлизат едноръкохватковите смесители. Едната ръкохватка позволява с едно движение на ръката, лесно и бързо контролиране на температурата и силата на водната струя. От друга страна функция SoftTurn, гарантира за нейното плавно и лесно движение.
За по-голяма сигурност модерните смесители за кухня разполагат с функция ColdBody, която поддържа студено тялото на смесителя, предпазвайки от изгаряния. Друга чудесна характеристика при новите смесители за кухня е иновативния аератор и технологията AirPower, която обогатява водната струя с въздух, спестявайки не само вода но и енергия. Към тази технология се включват дебитния ограничител и функцията EcoFriendly, които допълнително спомагат за намаляването на разхода на вода. С множеството от функции и предимства при иновативните смесители, Вие може да внесете пълноценен и практичен елемент към кухнята.
От гледна точка на дизайна, смесителите за кухня разполагат с огромно разнообразие от модели със стандартна височина, смесители с висок чучур, модели с изтеглящ се шлаух и душ глава.
Смесителите за кухня с висок чучур, предлагат по-голяма свобода на движение при работата с тях. Те са чудесен избор при мивка с две корита. Благодарение на високия и въртящ се чучур, те без проблем ще покриват цялото пространство на мивката, улеснявайки миенето на посуда.
В това отношение, също толкова подходящи и полезни са смесителите с издърпващ се шлаух. При работа с тях, вие ще имате не само пълна свобода на движенията, но ще можете да променяте посоката на водната струя. За по-голяма сигурност, смесителят разполага с магнит, които се грижи за плавното и безпроблемно издърпване и прибиране на шлауха.
Някои от новите модели смесители за кухня, разполагат с душ глава. Тя разпръсква водната струя като душ и е изключително подходяща при миене на плодове и зеленчуци.
В горните редове Ви запознахме с основните отличителни характеристики при различните модели смесители за кухня.
При избора на такъв смесител, освен визията е важно да се обърне внимание и на неговата функционалност. Нека батерията да бъде практична и в същото време да задоволява естетическите Ви желания, внасяйки един отличителен и модерен елемент във кухнята.