Смесители за кухня – как да създадем модерен и функционален интериор

В последните години тенденциите за интериорен дизайн наложиха нови изисквания към производителите на смесители за кухня. Все повече се набляга не само на функционалност, но и на изискана и стилна визия. Това придава на цялото помещение не само по-професионален вид, но създава усещане за стил и естетика.
На пазара вече може да се открие огромно разнообразие от смесители за кухня в интересни и иновативни цветови решения. Голяма част от новите модели смесители за кухня са прахово боядисани в цветове като червено, оранжево, жълто, синьо, зелено, розово и т.н. Това е чудесен вариант да се придаде акцент на кухнята и пространството да стане по-уютно.
Важно е да се отбележи, че иновациите във визията на новите смесители за кухня е последвана задължително и от функционални новости. Последните модели смесители за кухня имат покрития, които благоприятстват за задържане на добрия им външен вид за по-дълго. Също така тези покрития имат и една друга функция. Те минимизират отлагането на котлен камък по тялото на смесителя и правят почистването му по-лесно и бързо.
Безспорен факт е, че новите тенденции в интериорния дизайн налагат и нови по-изчистени форми на самите смесители за кухня. Бавно, но сигурно двуръкохватковите смесители се изместват от едноръкохватковите. Те предлагат по-прецизно, бързо и лесно боравене с ръкохватката и нагласяне на желаната температура на водата. Само с едно движение се осигурява постоянна струя на водата без промени в нейния дебит. Тук е важно да се обърне внимание на две иновации в тази насока. Една е  SoftTurn-функцията. Тя позволява плавното и безпроблемно боравене с ръкохватката. За това съдейства и затварящият керамичен механизъм. Тези елементи работят в пълен синхрон и с изключителна лекота, за да осигурят на потребителя комфорт и удоволствие при употреба. Другата новост е вдъхновена от философията за икономия на водата и пестене на природните ресурси. Това е AirPower-технологията, която обогатява водата с въздух. По този начин не само се постига пестене на вода, но и самата водна струя става по-пълноценна и приятна за работа.
Човек се стреми да осигури максимално много удобства в дома си, за да извършва ежедневните си дейности по-пълноценно и бързо. Това, разбира се, важни в пълна сила и когато говорим за пространството в кухнята. Все повече домакинства избират по-професионални смесители за кухня за своя дом. Това се обуславя от предимствата, които тези смесители притежават. На първо място професионалните смесители за кухня се отличават със своята височина. Това ги прави изключително удобни за миене не само на разнообразни плодове и зеленчуци, но също така и на различна домакинска посуда. Друго голямо предимство на този тип смесители за кухня е, че те имат издърпващ се шлаух. Това дава една допълнителна свобода на движението, което не се ограничава само до размерите на самия смесител. Някои смесители имат опция за изтегляне за шлауха до 1 м. Това е полезна опция и ако кухненската мивка е с две корита. Едни от последните модели смесители за кухня имат и специален магнитен механизъм за прибиране на шлауха. Това е гаранция за-бързо и надеждно прибиране на самия чучур и превръщането му отново в стандартен за употреба.
И при професионалните смесители за кухня е  в сила функцията AirPower, която в голяма част от моделите е надградена и от наличието на душ глава. Това осигурява струя с по-голям диаметър, която същевременно е нежна, но достатъчна, за да осигури добро измиване.
Съвременните смесители за кухня са гаранция не само за естетически издържана визия, но и за надеждна и добра функционалност. Те правят престоя в кухнята по-приятен и комфортен. Осигуряват бързина и лекота на работа.