Смесители за кухня – модни тенденции

Смесителите за кухня, сифоните, кухненските мивки и шкафчетата за кухня определят функционалността и интериора на всяка кухня. Това са елементи в кухнята, които се използват всекидневно. Да, те трябва да са красиви, но в същото време функционални и качествени. Когато пускате водата в кухнята едва ли наблюдавате водната струя и едва ли се замисляте колко водни ресурси използвате. Днес на пазара се предлага голямо разнообразие от смесители за кухня. Те са с иновативен дизайн, функционални са щадят водните ресурси.

Модерните и дизайнерски кухни в днешно време обикновено са с високотехнологични уреди. В това число се включват и модерните смесители за кухня. Те не са обикновени аксесоари. Да, трябва да са съчетани с цялостния интериор на кухнята, но в същото време трябва да се гледа и тяхната функционалност. В момента модните тенденции разделят кухненските смесители на няколко групи.

Класически смесители за кухня с ретро дизайн. Тези смесители са с цилиндрична форма и имат типичните две ръкохватки. Двуръкохватковите смесители за кухня се препоръчват за помещения в ретро стил.

Смесители за кухня с класически профил и изчистен дизайн са следващият вид, който ще ви представим. Този модел кухненски смесители са се превърнали в истински хит на пазара, благодарение на изчистените си форми и многото на брой функции. Основните отличителни черти на този модел смесители за кухня са висок чучур и кубична форма. Благодарение на класическия си дизайн те стоят добре във всяка кухня.

Друга група смесители за кухня са от вида с изчистен дизайн и в същото време много практични. При тях обикновено ръкохватката е от лявата страна. Очертанията им са цилиндрични, като при класическия, но в дизайна им се включват леки прави ръбове около ръкохватката. Тях също може да поставите във всяка кухня.

Смесители за кухня със стилни и изчистени линии вече спадат към батериите с иновативен дизайн. Техните извивки са нежни и формата им е квадратно съчетание. Ръкохватката следва дизайна на чучура. Тези кухненски смесители придават на помещението стил и лукс.

Кухненски смесители с правоъгълна форма също не са за изпускане. В тях по-особеното е специфичната извивка на чучура и преобладаващите прави ъгли в дизайна.

Батерия за кухня с класически дизайн и горна ръкохватка. Тези смесители за кухня обикновено отново са с правоъгълна или квадратна форма и особеното при тях е че ръкохватката им е разположена отгоре, което доста улеснява използването им.

Друга предпочитана група смесители за кухня са смесители тип грация, известни със своята многофункционалност. те са съставени от две независими части, които имат една обща ръкохватка. този тип смесители за кухня имат издърпващ се чучур, който е изключително подходящ за лесното измиване на плодове и зеленчуци в кухненската мивка.

Кухненски смесители с иновативен дизайн и голяма извивка е следващата категория, която ще Ви представим. Тяхната форма е цилиндрична и имат изящна голяма извивка на чучура. Те ще направят кухнята Ви модерна и в същото време много функционална.

Модерни, стилни и функционални. Това е и една от най-новите групи смесители за кухня. Те имат изчистен и елементарен дизайн, но в същото време в тях се крият доста полезни функции. В горната част на тези смесители има бутон, който съвпада изцяло с тръбното тяло. Чрез него се прави единична струя или разпръсната като душ. Това помага за лесното измиване на плодовете и зеленчуците. Съвременният и интересен дизайн на този вид смесители за кухня ги превръща в истинско бижу, което освен да краси кухнята Ви, ще улесни в пъти работата Ви в нея.

В горните редове разгледахме едни от най-новите групи модни тенденции за смесители за кухня. В момента в магазините наистина може да се открие точно това, за което винаги сте мечтали. Но все пак, когато избирате кухненски смесители не забравяйте да се поинтересувате и за техните функционалности и качество. Затова е добре, когато избирате смесители за кухня да посещавате специализирани магазини, в които има добре обучени консултанти. Те ще Ви помогнат да направите правилния избор за смесител за Вашата мечтана кухня.