Смесители за кухня – разнообразие от модели и функции


|

Кухнята несъмнено е едно от местата, в които прекарваме значително голяма част от времето си. За да постигнем уют и максимален комфорт, важна роля играе цялостният дизайн на помещението и неговата функционалност. Разбира се съобразявайки се с пространството, с което разполагаме и възможностите, които имаме. Малък на размери, но много важен елемент в кухнята е именно смесителят за кухня. С помощта на съвременните модели смесители за кухня, които се предлагат на пазара в наши дни, не само ще придадем усещане за индивидуален стил, но и ще улесним значително престоя и работата си в кухненското помещение. Благодарение на все по-голямата гама продукти и различните видове и модели смесители за кухня, отговарящи на нашите предпочитания, можем да постигнем това с лекота.
Само преди десетилетия смесителите за кухня не са били нещо особено. Предимно двуръкохваткови с еднотипен дизайн и цвят. Тяхната функция е била насочена изцяло към това да смесват топлата и студената вода. С напредване на времето нараства и възможността да избираме между все повече и различни модели смесители за кухня. Увеличава се и разнообразието  от:  функции, размери, различен дизайн и дори цветовата гама. Всичко това не само значително улеснява работата ни с тях, но същевременно ни помага умело да ги съчетаем с цялостния интериор в помещението.
Според пространството, с което разполагаме в кухнята и модела мивка, която ще поставим, можем да изберем и различен размер смесител. Смесителите за кухня се предлагат с нисък, среден и висок чучур. Комфортно и практично решение, когато размерът на мивката е  по-голям, е да се спрем на модел с изтеглящ се шлаух. Тези смесители притежават подвижен елемент, който позволява чучура да се изважда и прибира в основата. Така ще почистим и самата мивка бързо и удобно.  Все по-популярни и предпочитани стават едноръкохватковите модели смесители за кухня. Предимството, което имат е регулирането на температурата на водата и подаването на силата на водния поток, само с едно движение на ръката, за максимална прецизност. При съвременните модели смесители се появават и тези притежаващи сензор. С помощта на сензора пускането на водата става, когато е засечено движение, а прекратяването автоматично. По този начин се свежда до минимум разхода на вода. Модерните смесители притежават редица функции, за постигане на максимален комфорт и удобство в кухнята. Една много важна функция при пестенето на воден ресурс е смесителят да притежава вграден аератор. Обогатявайки водната струя с въздушни балончета, без да влияе на самото налягане, аераторът допринася за спестяване на излишни разходи. Разходът на водата бива сведен до минимум, когато смесителят за кухня притежава ColdStart . Тази технология гарантира потичането на студена вода при средно положение на ръкохватката. По този начин се намалява подаването на топла вода, когато това не е необходимо.
Както вече се убедихме, смесителите за кухня са разнообразни и многофункционални. Едно практично решение за всяко домакинство. Финалният щрих е в избора на покритие и цвят, а той трябва да е в хармония със стила и цялостния дизайн на кухнята. Най- разпространени са хромираните смесители, а класическата им визия пасва еднакво и на модерните, и на традиционните интериори. Предлагат се и модели от никел и неръждаема стомана, с по-матов ефект от блясъка на хрома, добявящи модерен щрих в цялостната визия на кухнята. Все по- популярни са и смесителите в черен и бял цвят. Класическите им цветове улесняват комбинирането им с останалите елементи в кухнята.
Както вече се убедихме, смесителите за кухня са многофункционално и практично решение за всеки дом. Спокойно можем да се насладим на цялото време, което ще прекараме в една уютна и комфортна обстанавка, създавайки кулинарни изкушения с лекота.

Популярни тагове

{news_tags}