Смесители за кухня

В миналото кухнята вкъщи е била център на дома - място, където се събира цялото семейство. Често в нея е имало символично отделена ниша за готвене, а понякога семейството се е събирало на обяд и вечеря направо там, където се приготвя храната и се мият съдовете. Нерядко именно там е била и единствената мивка с течаща вода в къщата. Разбира се, в още по-стари времена, тази вода е била само студена. По-възрастните хора помнят, че в някои стари къщи през миналия век още можеше да се види кухненски бокс с монтиран над мивката мъничък проточен бойлер "Юнга". Той си имаше кранчета за студена и топла вода и беше единственият смесител в кухнята. Разбира се, всяка домакиня от онова време мечтаеше за чиста кухня с бели плочки и лъскава никелирана смесителна батерия на стената. Смесителите бяха еднотипни, а бащите ни редовно сменяха уплътненията и старателно смазваха резбата на крановете, за да се движат гладко.
 Отдавна вече нещата са различни. Пазарът е пълен с най-различни продукти, но от това изборът не става по-лесен. Изглежда привидно просто да се избере кухненски смесител и затова често това е един доста пренебрегван елемент при ремонта на кухнята. Често хората предвиждат бюджет за модули, уреди, подови плочки и дори умивалник от добро качество, а смесителят се купува някак "между другото" - търсим "нещо евтино", "нещо с намаление", без да отчитаме как се вписва точно този смесител в проекта на нашата кухня, дали е траен, дали е удобен...Истината е, че въпреки достъпните съдомиялни, все още домакинята в семейството прекарва много време пред кухненската мивка. Затова и няма причина да пестим от смесител за кухня или да купим първият, на който се спре погледът ни, само защото бързаме или на пръв поглед ни се е сторил красив. Ако вложим достатъчно средства и време за избор на подходящия модел, печелим занапред - работа без нерви и постоянно протекли батерии, както и нормален, а не завишен разход на вода.
 В магазини Баня Стил оценяваме значението на смесителя за кухня в един дом. Затова и предлагаме марки, чието качество и удобство са неоспорими, успоредно с модерния и красив дизайн. В нашите мострени зали в магазините ни в София, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново, както и в онлайн магазина ни http://baniastil.com/ можете приятно и спокойно да разгледате както класически предложения, така и най-новите изделия от водещи марки в бранша. Със сигурност тези от Вас, които обичат да се чувстват "на гребена на вълната" ще пожелаят футуристичния дизайн на новите кухненски смесители Тека в различен цвят - червено, черно, розово или изчистен инокс; ако сте от хората, които търсят съвършеното удобство, ще останете впечатлени от смесителите с издърпващ се чучур на KLUDI, а изборът на кухненски смесител GROHE ще Ви срещне с една модерна класика.