Смесител за кухня - разнообразие от модели


|

Създаването на проект за вашата мечтана кухня означава, че можете да съчетаете всичко, точно така, както винаги сте искали да бъде. Изборът на подходящ кухненски смесител не трябва да остава на заден план. В края на краищата, това е този щрих, който ще създаде усещането за цялостна завършена визия на кухненското помещение. Смесителят, който търсите трябва да притежава както перфектна визия, така и функции, подходящи за особеностите на вашето домакинство. Добре ще е да сте ориентирани какъв вид, цвят и начин на монтаж на батерията ще се впишат във вашата представа за неповторим интериор. Модерните смесители ще създадат усещане за висока класа, докато винтидж стилът ще придаде кокетност и уют в кухнята.
Смесителите за кухня могат да бъдат монтирани на стената, върху плота или на самата мивка. Преди всичко е добре да прецените дали ще ви е по-удобна работата с едноръкохватков или двуръкохватков модел. Повечето хора залагат на едната ръкохватка, защото с нея значително по – лесно и бързо контролирате температурата и силата на водната струя. Двете ръкохватки са класика. Въпреки старомодната си слава, днес пазара предлага широка гама от тях както в традиционен, така и в модерен стил. Класическото очарование, което внасят в кухненският интериор остава предпочитан от огромна част от потребителите.
По отношение на функционалността, постоянно се използват все по – нови технологии. Нека обаче започнем от нещо семпло, подходящо за всеки. Това е така нареченият обикновен статичен смесител. Той няма да ви изненада с нещо невероятно, но във всеки случай ще е полезен и ще си свърши работата. Съвсем непретенциозно решение, което е изключително лесно за поддръжка и монтаж.
Ако изпитвате затруднение всеки път когато миете зеленчуци, плодове или по – обемни съдове, то смесителите с по – високи чучури или движещи се глави са идеалното за вас решение. Същата функция притежава и смесителят с изтеглящ се чучур. С негова помощ можете да регулирате дължината по всяко време. Добре е да се спомене, че тези батерии са най – удачен вариант за хората с големи мивки.
Смарт технологиите вече са навсякъде около нас, като дори кухненското пространство не прави изключение. Отскоро на пазара се появиха смесители, които могат да бъдат използвани чрез сензор. Този тип без съмнение ще е чудесно допълнение към една наистина модерна кухня.
Стигнахме и до материала, от който може да се изработи вашият кухненски смесител. В повечето случаи това е месинг или неръждаема стомана, към които се добавя тънък слой хром, никел, бронз … Най – предпочитан е хромът, тъй като предпазва от натрупването на варовик и по този начин запазва добрият външен вид на  смесителя и му придава деликатен блясък. Днешните тенденции налагат и модели с матирана повърхност и в различни цветове, като за най – предпочитан се счита черният.
Всичко в избора зависи изцяло от личните ви предпочитания и вкусове. Внимателно избраният кухненски смесител ще ви предложи години красота и функционалност, затова в никакъв случай не пренебрегвайте този допълващ цялостното пространство ключов елемент от интериора.
 

Популярни тагове

{news_tags}