Специфични особености при мебелите за баня


|

Изборът на правилните мебели за всяка стая, особено в банята е от съществено значение. Намирането на точният баланс между капацитет на съхранение, добра цена, определени размери и стилна визия, отговаряща на цялостния дизайн на Вашата баня със сигурност не е лесна задача. Мокрото помещение трябва да се адаптира към Вашият стил и следователно към този на домът Ви. Ето защо изборът на мебели за баня не бива да се подценява или да се прави само и единствено спрямо последните тенденции.
Когато избирате своя комплект за баня, съхранението може да има по – малък приоритет пред естетиката. Въпреки това то не бива да се подценява. Изключително важно е в помещението да има разнообразие от опции за съхранение спрямо Вашите нужди.
Долният шкаф е не само необходим, но и задължителен елемент. Предлагат се варианти с както с вратички, така и с чекмеджета, създавайки голямо място за личните Ви вещи. Освен всичко останало, долните шкафове могат да бъдат конзолни /предназначени за стенен монтаж/. Тези модели са изключително ефективни по отношение на пространството, което се отваря между шкафа и пода. То може да бъде оставено както е, но стига да имате желание можете да го превърнете и в допълнително място за съхранение.
Огледалните горни шкафове с вградено осветление предлагат фантастичната възможност да имате перфектна видимост по всяко време на денонощието и едновременно с това да разполагате с достатъчно място за съхранение. Тези модели винаги са били сред най – популярните елементи в банята, защото озаряват пространството и го правят по – приветливо. Отново разнообразието от модели не е никак малко.
Важно при изборът на мебели е предварително да сте решили от какво искате да са направени те. ПВЦ материалът спомага за максимално дълготрайното запазване на първоначалната визия на мебелите под влиянието на високата влажност и честото директно излагане на вода в помещението. Единственият минус на този материал е , че не се препоръчва да бъде подлаган на пряка слънчева светлина. МДФ е другата възможност за материал. Той със сигурност е по – стабилен за изработка на мебели. Те не се драскат лесно и притежават невероятна визия. Шкафовете могат да издържат на влага, но директният контакт с вода ще предизвика подуването им.
Елементите, които можете да поставите в една баня, за да я направите не само красива, но и наистина удобна са много разнообразни. Електрическите лири, макар и да не приспадат към мебелите за баня също са отлично функционално допълнение. Този често пренебрегван детайл от интериора ще Ви помогне да поддържате банята си суха и топла, предпазвайки мебелите от създалата се влага. Лирата без съмнение е най – доброто място за поставяне на кърпи, тъй като ще са винаги ще са приятно затоплени и няма да заемат излишно място в шкафа. Не съществува никаква опасност от нарушаване на естетиката в пространството, защото както електрическата лира, така дори и кърпата Ви могат да се превърнат в продължение на стила и цветовата схема на Вашата баня.
Ключът към намирането на правилните мебели за баня е планирането. Тъй като обикновено пространството в банята е по – ограничено, те трябва да са максимално функционални. В магазините на Баня Стил ще откриете широка гама от мебели, с които да създадете комфортна атмосфера в мокрото си помещение.

Популярни тагове

{news_tags}