Сравняване на смесител за кухня Logis M31 срещу Metris Select M71


|

В днешната статия ще направим няколко сравнения между двата модела смесители за кухня – Logis M31 и Metris Select M71 и ще Ви запознаем по-отблизо с техните функции, плюсове и минуси. И двата модела са производство на немската фирма Hansgrohe, която е символ на добро качество и дизайн от много години.
Първият вид смесител за кухня Logis M31 е най-обикновен на пръв поглед. Дизайнът не е претенциозен, изчистен е и е подходящ за абсолютно всеки един вкус и вътрешен интериор. Моделът е с хромирано покритие, което запазва добрата външност и функция за по-дълго време и прави поддръжката в пъти по-лесна. Смесителят е едноръкохватков, това значително улеснява нагласянето на идеалната за ползвателя му температура и сила на струята на водата. Подробностите около този на пръв поглед най-обикновен модел, обаче разкриват и неговите най-добри качества, с които изпъква. Първата функция, която трябва да бъде отбелязана се нарича Air Power (въздушна сила), тя комбинира вода с въздух и прави струята по-мека, по-обемна и по-лека за кожата. Втората се нарича Cool Start (хладък старт) и е енергоспестяваща, защо? Защото, както знаем при стандартните кранове нагревателят с непрекъснат поток или циркулационната помпа се стартира веднага, когато дръжката е в средно положение. Не е задължително да е така. На крановете Cool Start от Hansgrohe първоначално тече само студена вода. Така вашите тръби не се пълнят излишно с топла вода. Само когато умишлено преместите лоста наляво, се добавя топла вода. Добро за околната среда и портфейла ви!
Следващата много позитивна функция на този продукт е EcoSmart (букв. превод  екологично умно), тя изисква до 60% по-малко вода от конвенционалните продукти - без загуба на комфорт. Това означава, че можете да намалите разходите си за вода и енергия и да спестите ценни ресурси. Спестете вода, спасете климата!
И последната, но не и на последно място характеристика на Logis M31 е Comfort Zone (комфортна зона), тя описва пространството, което можете да използвате между крана и мивката или с други думи има обхват на въртене 360 °, това улеснява цялата работа около кухненската мивка в пъти повече. Например, когато трябва да измиете по-голям съд и пространството за това действие е недостатъчно, просто завъртате крана встрани и вече имате допълнително място за работа. Този модел определено се доставя със сложна технология и за сметка на това е изключително лесен за употреба.
Metris Select M71 от своя страна определено хваща окото с дизайна си. Този модел отново е с хромирано покритие, а стойката му е разчупена по иновативен и модерен начин, който го различава от другите видове смесители и го кара да изпъкне. Именно и заради дизайна си, този смесител може би не би бил по вкуса на всеки човек. Тук познатият ни на всички едноръкохватков механизъм е заменен с въртящ се бутон, който се монтира отделно от смесителя. Бутонът може да бъде поставен на най-удобното за Вас място и ако умивалникът е по-голям не е нужно да се протягате през него всеки път, когато искате да пуснете водата. Metris Select M71 също притежава функциите Air Power и Comfort Zone като опонента си, с единствената разлика, че диапазонът му на завъртане е регулируем в две стъпки до 110 ° или 150 °. Новата характеристика, която се появява при този модел е Quick Clean (бързо почистване), защото кой  обича почистването? С QuickClean варовиковите отлагания и замърсявания върху кранове и душове изчезват за миг, благодарение на гъвкавите накрайници на модела, направени от силикон. Следващата иновация от Hansgrohe се нарича The sBox (ес – кутията), тя спестява място под мивката, като прибира маркуча на издърпания кухненски кран обратно в изходното му положение. За по-плавни работни потоци, повече защита и по-подреден шкаф, без висящи маркучи навсякъде. И последната изключително удобна и улесняваща работата функция на Metris Select M71 е издърпващият се кран. Миенето на различни неща в кухнята най-вече на големите съдове, които затрудняват всеки, може да бъде много по-лесно, приятно и  удобно с такъв вид кран.
Това са най-важните характеристики при тези два модела смесители за кухня, определено имат много плюсове и може би някой друг минус, но със сигурност, на който и да се спрете ще получите нужните удобства.

 

Популярни тагове

{news_tags}