Стил и изящество при модерните смесители за кухня

Кухнята е помещението в дома, в което приготвяме храната си. Много често кухнята е лицето на дома и отражението на домакинята. Тя обаче никога не е била само и единствено място за приготвяне на обяда или вечерята, напротив, кухнята има самоличност, живее свой живот и налага свой закон. Ако в дома няма кухня, значи не е дом, а само постройка.
И тъй като значимостта на кухнята за дома, домакинството и семейството е много голяма, от огромно значение е и обзавеждането в нея. Не е тайна за никого, че един от най-важните елементи в кухненското помещение, това е смесителят. Той е неизменна част от дизайна, придавайки на кухнята цялостен и завършен вид.
В днешно време се обръща все по-голямо внимание на избора на смесител и именно заради това на пазара се появяват много и различни модели. Точно поради тази причина и за нас става все по-трудно да изберем най-подходящ модел. Има редица фактори, които ще ни бъдат в плюс при избора на смесители за кухня.
Първото нещо, което привлича нашето внимание несъмнено е неговият дизайн – да бъде стилен, да бъде изящен, да бъде бляскав. Освен дизайнът, смесителят трябва да бъде съобразен и с разположението на мивката. В зависимост от монтажа, съвременните смесители за кухня могат да бъдат стенни и стоящи. Смесителите за стенен монтаж отдавна не се радват на същата популярност, както в близкото минало, макар и те да имат своите предимства, които ги отличават от стоящите.
За разлика от стенните смесители за кухня, разнообразието при стоящите е значително по-голямо. Най-често те са с една ръкохватка със завъртането, на която се настройва желаната температура и силата на водната струя. Именно по-бързото достигане на температурата ги прави по-икономични. Освен, че се отличават с предимствата си във функционалността, те предлагат красив и стилен дизайн, лесно адаптиращ се към всеки стил кухня.
Двуръкохватковите смесители за кухня също предлагат редица предимства, които биха ни били от полза в забързаното ежедневие. Те могат да се поставят на желаната от нас височина, което ни предоставя достатъчно пространство и свобода за измиване. Всички модели двуръкохваткови смесители за кухня са оборудвани с въртящ се чучур, който лесно може да бъде подменен ако има нужда.
Други фактори, които ще ни помогнат с избора на смесител това са по отношение на конструкция, функционалност, материали. Определящ фактор по отношение на конструкцията е наличието на керамична глава. Важно е да се отбележи, че всички съвременни смесители за кухня са оборудвани с този компонент. Той осигурява здравина и устойчивост на батерията, като по този начин предотвратява нежелани течове. Или по друг начин казано, керамичната глава е своеобразна гаранция за дълъг и надежден срок на експлоатация.
Както добре сме запознати, съвременните смесители за кухня са съобразени с концепцията за пестене. Технологията ColdStart  е точно такава. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. При нужда от затопляне, ръкохватката се завърта и се настройва желаната температура. Идеята на тази технология е да не се използва топла вода, когато не е необходимо. Освен всички свои предимства, с които разполага ColdStart технологията, тя ни предпазва и от нежелано изгаряне. Това е в голям плюс, когато в къщата живеят малки деца.
Друго, което е обвързано с безопасността при използване на съвременните смесители за кухня, е функцията Coldbody. Нейната основна задача е да поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода.
Функцията Ecojoy е от огромно значение при използването на модерните смесители за кухня. Тя намалява разхода на енергия и вода, без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, като разбира се, това не е за сметката на качеството и удобството. Можем спокойно за кажем, че Ecojoy технологията се вписва идеално със съвременната концепция за пестене.
Както споменахме в по-горните редове, първото нещо, което грабва нашето внимание, това е изящния дизайн. А за да бъде един смесител бляскав, той трябва да е с хромирано покритие. Освен че придава блясък, то предпазва от натрупване на варовикови частици.
И за финал е достатъчно просто да кажем, че с модерните смесители за кухня Вие ще внесете нотка на съвременност и изящество в кухнята.