Съвременните душ кабини и предимствата от тях


|

Банята винаги е била едно от най-важните помещения у дома. С напредване на годините и скоростното развитие в интериорния дизайн, това малко и на пръв поглед незначително помещение, се превръща в основата за създаването на един спокоен, уютен и модерен дом.
За съжаление обаче, съвременното строителство все повече и повече ограничава отделеното пространство за мокрото помещение и превръщането на банята в едно уютно място, става все по-трудна и сложна задача.
Ние от Баня Стил решихме да Ви предложим една изключително икономична и практична идея, която ще спомогне за справяне с този проблем, а именно – монтиране на душ кабина.
На пръв поглед, душ кабина в малка баня, изобщо не звучи като решение на проблем с ограничено пространство, но в следващите редове на нашата статия, вярваме, че ще променим това грешно убеждение.
В миналото, душ кабините не са били едни от най-срещаните или предпочитани избори за малки бани.
Причината за това е, че първите душ кабини на пазара, наистина са били ограничени от избор на размери, модели и дизайни. Притежаването на душ кабина, често е било свързвано с лукс и пространство в мокрото помещение.
Но както споменахме в началото на статията ни, скоростното развитие в интериорния дизайн, спомага за създаването на една практична, уютна и изключително функционална баня.
В търсенето на нови и различни решения, които да са в помощ на потребителите с ограничено пространство, интериорните дизайнери се обръщат към продукт, който до този момент е било невъзможно да наречем „практичен“ или „функционален, а именно – душ кабината.
Монтирайки душ кабина в банята, Вие разделяте пространството на „мокро“ и „сухо“.
Сам по себе си, този факт има много предимства – не се налага да подсушавате банята след всяко взимане на душ, предпазвайки фугите и плочките си, а също така можете да заложите и на мебели в мокрото помещение, без да се притеснявате, че ще се раздуят от влагата.
Обединявайки се с производителите на душ кабини, интериорните дизайнери успяват да създадат модели кабини, които не само пасват перфектно във всяка баня, но и имат огромен брой предимства.
Най-новите модели душ кабини на пазара предлагат огромно разнообразие от размери, модели, форми, дизайни и дори цветове.
За бани с ограничени размери, душ кабини с овални форми, плъзгащи или врати тип „хармоника“ са най-предпочитаните и подходящи модели.
Избирайки подходящата форма на душ кабина е изключително важно ако целта Ви е да направите и без това вече ограниченото пространство – функционално.
Стъклата на модерните душ кабини са закалени и предлагат различни възможности като – матирано, прозрачно, матирани ивици, цветно и дори ръчно рисувано.
Основно, душ кабините се делят на два вида спрямо своите функции – обикновени и хидромасажни.
Производителите на съвременните душ кабини, успяват да създадат модели хидромасажни душ кабини, които ще паснат перфектно дори в най-малката баня, а практичните им размери не влияят на нито една от функциите им.
Залагайки на модерна хидромасажна душ кабина, Вие не само си гарантирате функционално мокро помещение, но и ще превърнете взимането на обикновен душ – в истинско удоволствие, което буквално ще отмие стреса от работния ден.

Популярни тагове

{news_tags}