Съвременните душ кабини – практичното и функционално решение за всяка баня

Във всеки един дом банята е мястото, където можем да си позволим да се отпуснем и отдадем на спокойствие и релакс, забравяйки тревогите и напрежението от дългия и натоварен ден. За да се постигне максимално спокойствие и релакс, на помощ идват модерните душ кабини, които предлагат не само практичност, но и функционалност. В следващите редове ще Ви запознаем с характеристиките и предимствата при избора на душ кабина, с които ще превърнете мокрото помещение в едно комфортно и уютно място.
Душ кабините ни дават това отделено кътче, в което можем да се отпуснем и насладим на приятни емоции докато вземаме душ. Едно от техните основни предимства е контрола над водните капки. Използвайки затвореното пространство на душ кабината, ще намалите значително количеството вода по пода, стените или мебелите.
При избирането на душ кабина е важно да съобразите големината на банята и да прецените какви размери и форма биха били най-подходящи. Големите бани дават свобода в избора на душ кабина. Може да се възползвате от модерните хидромасажни  кабини, да поставите едновременно душ кабина и вана или да създадете голям двоен душ-бокс, без да обръщате особено внимание на размерите или да се притеснявате дали кабината ще се побере в мокрото помещение. Ако банята Ви е по-малка, това далеч не значи че трябва да се лишавате от удобствата на мултифункционалните душ кабини. В случая най-практично е да изберете ъглова душ кабина с плъзгащи се или тип хармоника врати, които се прибират и не заемат допълнително място в помещението. Този тип душ кабини спестяват доста от пространството в банята, позволявайки Ви да се наслаждавате пълноценно на разнообразните функции.
Новите модели душ кабини се изработват предимно от закалено стъкло. То е здраво, устойчиво и се почиства лесно. При производството на съвременните душ кабини и по конкретно тяхната стъклена част, се използва нова технология за противокапков ефект, наречена Protect Clean. Този метод на изработка създава защитен слой по повърхността на стъклото, който предпазва от наслояване на варовик и прах, правейки почистването му лесно и безпроблемно.
Друг основен елемент при модерните душ кабини е тяхното поддушово корито. То е антибактериално и се изработва с antislip система, предпазваща от подхлъзвания и неприятни инциденти. По този начин се гарантира Вашата безопасност.
Въпреки основните предимства на съвременните душ кабини, те предлагат и множество други функции, които ще превърнат взимането на душ в неповторимо изживяване. В следващите редове ще Ви запознаем с ползите на мултифункционалните душ кабини.
Едно от най-разпространените предимства при новите модели душ кабини е хидромасажната система. Тя предлага различен брой хидромасажни дюзи, които ще масажират тялото Ви, помагайки му да се отпусне след дългият и натоварен ден.
Към хидромасажния панел са добавени смесителна батерия, стационарен душ, ръчен душ и душ пита. Те ще създадат комфортна атмосфера, превръщайки течащата вода в ромолящ дъжд, масажираща струя или плътен водопад, пренасяйки Ви на едно по-хубаво и приятно място.
Някои модели душ кабини разполагат с парогенератор. Той превръща кабината  в същинска парна баня, давайки възможност да се насладите на нейния магически ефект върху тялото и организма.
За достигането на пълен релакс и спокойствие, към новите модели душ кабини са добавени хромо-, аромо и звукотерапия. Хромотерапията използва цветове с различни дължини на вълните, които влияят по определен начин на човешкия метаболизъм, помагайки за пълното усвояване на витамините. От друга страна аромо- и звуко терапията ще Ви позволят да се насладите на успокояващи звуци и благоуханни аромати, които ще отпуснат не само тялото, но и съзнанието.
Мултифункционалните душ кабини разполагат с озонираща система за дезинфекция, която предпазва от неприятни миризми, мухал и бактерии. Тя позволява лесната поддръжка и почистване на кабината.
Модерните душ кабини комбинират компактност, функционалност и практичност, позволявайки ни да премахнем напрежението и стреса натрупани през дългия и изморителен работен ден. Със съвременните душ кабини ще можете ежедневно да се радвате на редица ползи както за тялото, така и за съзнанието, наслаждавайки се на максимално удоволствие в собствения си дом.