Съвременните мивки за баня


|

При избора на продукти за обзавеждане за баня трябва да се обърне специално внимание към санитарния фаянс, който ще изберем. Към него спадат и моделите мивки за баня, от които може да избираме. Днес на пазара има голямо разнообразие от модели мивки за баня, като те могат да бъдат – мивки за плот, мивки за баня за вграждане в мебел, мивки тип купа, които се монтират върху плот в банята и още много други. Обикновено мивките за баня са изработени от бял висококачествен порцелан, но иновациите днес могат да ни предложат и мивки в различни цветове, мивки от стъкло, а дори и мивки от дърво. 

Предвид размерите на банята, която ще обзавеждаме или ремонтираме е добре да се съобразим и с някои наистина важни подробности, а именно това дали в банята ще бъде монтиран плот, шкаф за баня или ще вградим мивка в стената. Ако разполагаме с голяма баня, то ние можем да се спрем на плот или шкаф за баня, което ще ни позволи да използваме мивки за баня за монтаж върху плот или мивки за вграждане в мебел или плот. Обикновени производителите произвеждат серия мивки за баня с отличаващ се дизайн в различни размери, така, че да има подходящ размер за малка и голяма баня от всяка серия мивки за баня на даден производител. 

За интериор в малка баня са подходящи мивки за баня, които могат да се монтират директно към стена,  ъглови мивки или мивки с малки размери. Едни от най – малките и търсени мивки са с размери 45 см, които се препоръчват за малки бани или тоалетни помещения. Ако все пак в банята, въпреки малките и размери сте поставили шкаф за баня, то можете да се спрете на мивки за баня, които са подходящи за вграждане в мебел. Обикновено мебелите за баня включват към комплекта и порцеланова бяла мивка за баня, което Ви улеснява максимално при избор на обзавеждане за баня. 

Ако разполагате с голяма и просторна баня можете да се спрете и на по – големи и иновативни модели мивки за баня, като например модели с размери между 60 см и 100 см. Моделите мивки за баня „тип купа“ са страхотен избор, ако желаете да създадете нещо специално, функционално и с иновативен дизайн. Те са подходящи за монтаж върху плот, който плот може да бъде изработен от висококачествен PVC материал или масив. Плотовете от масив са изключително красиви и създават усещане за уют и изтънченост в дома.

При избор на модел мивка за баня е много важно тя да бъде удобна и максимално комфортна при използване, но също така да бъде добре съобразена с цялостната визия и интериор на банята. Хубаво е да обърнете внимание на формите – квадратни или овални. Те могат да бъдат добре съчетани с останалите елементи, които включва санитарният фаянс – тоалетна чиния, биде, моноблок и други. Ако се спрете на мивки за баня, които не са изработени от порцелан, а от стъкло или са в различен цвят, то със сигурност ще създадете специален акцент в банята.

Популярни тагове

{news_tags}