Съвременните облицовъчни плочки – модерното решение за един неповторим дизайн


|

През последните години дизайнерското решение облицовъчни плочки добива все по-голяма популярност. Причините за това разбира се са функционални и естетически. Едни облицовъчни плочки намират приложение, както на открито – за облицоване на цели фасади на къщи, така и в интериора на дома. Освен това те са изключително подходящи за облицоване на пространства като тераси, балкони, веранди, магазини, заведения. Съвременните облицовъчни плочки се правят с много внимание дори към най-малките детайли. Широката гама от продукти, предлагащи различни цветове, форми и текстури, ще Ви позволи да създадете безпрецедентна игра на светлини във всяка стая и ще допълни интериора, както и пространството около дома Ви. Съвременните облицовъчни плочки са интелигентно решение за облицоване, което спестява усилия и носи със себе си изключително стилен ефект.
Продуктовата гама облицовъчни плочки се предлага в различни размери, от които може да избирате и да съобразите спрямо спецификата на пространството, което ще облицовате. Големите размери облицовъчни плочки са подходящи за фасади на къщи, външни колони, пространството около басейна или пък пристройки като семейното барбекю. По-малките размери рамкират по перфектен начин камината, служат перфектно и за раздвижен фон зад телевизора. Облицоването на пространството зад телевизора добива все по-голяма популярност през последните години и става предпочитан вариант за всеки съвременен дом. Малките размери облицовъчни плочки могат да се приложат и върху цяла стена, като по този начин те я „раздвижват“ и придават характерност на цялото помещение. Облицовъчни плочки могат да се използват и по съвсем функционален начин – за защита на ъгли и пространства, които често се цапат. Към почти всеки модел се предлага именно готов ъгъл, който улеснява лепенето и придава завършен и неустоим вид.
Материалът на облицовъчните плочки е устойчив на температурни амплитуди, не попива вода и е изключително здрав.
Моделите облицовъчни плочки имитират различни видове камъни, тухли, предлагат се дори миксове от различни видове. Цветовата гама облицовъчни плочки също е изключително богата.
Облицовъчните плочки най-често имитират естествен камък и тухла. Плочките се боядисват в цветове близки до тези на естествените материали, които интерпретират, и по този начин засилват визуалния ефект. Много добра е комбинацията камък с дърво. Текстурите на двата материала общуват перфектно и създават земно, естествено усещане. Събуждат неусетно чувство на уют и комфорт. Използвайки тази настилка умерено в интериора и с размах в екстериора със сигурност ще постигнете изключително впечатляващи резултати.
Относно цветовата палитра при съвременните облицовъчни плочки, изключителна популярност напоследък придобиват черните плочки. Черният цвят дава атмосфера на спокойствие, но не и в големи количества. Сред предимствата на черните плочки може да отбележим добрата съвместимост с други цветове. Именно с тази комбинация черната керемида ще изглежда грациозно, придавайки на помещението луксозен и изискан вид. С този вид облицовъчни плочки можете да създадете свой собствен индивидуален дизайн, съобразявайки се разбира се с площта на помещението, което искате да облицовате.
Съвременните облицовъчни плочки са идеалното решение за създаване на луксозно и стилно излъчване във и около Вашия дом. Те притежават голяма устойчивост и издръжливост на натоварвания и влага. Доверявайки се на модерните облицовъчни плочки ще превърнете жилището си в отлична инвестиция, защото освен с уникален поглед и атмосфера, ще гарантирате за неговата сигурност и здравина.

Популярни тагове

{news_tags}