Съвременните смесители за баня – удобство и лукс, съчетани в едно Част I

Модерното жилище е доста разтегливо понятие за голяма част от хората. Малцина успяват да превърнат в реалност стилните дизайнерски решения от лъскавите списания и каталози. Има обаче едно помещение в жилището, което винаги трябва да е на крачка разстояние от съвременните тенденции – банята. Затова, ако имате някой заделен лев, най-добре го похарчете за мокрото помещение.
Преди да се втурнете в лутане из магазините е добре да сте наясно с няколко неща – какво точно ще правите, на какви материали ще заложите, кой е Вашия цвят и как ще го впишете като цяло в интериора. Елегантност, практичност, стил и функционалност са нещата, на които трябва да заложите, за да характеризират модерната и съвременна баня.
При обзавеждането на банята се налагат плавно извитите форми, без никакви резки чупки. Мивката, тоалетната чиния, модерните смесители за баня се отличават с тънки линии, елегантни извивки, леки и ефирни, без да тежат, сякаш лекотата изпълва цялото пространство. За банята освен дизайна, е важен и начинът по който я използвате. Пестете ресурси чрез иновативните технологии. А в модерната и съвременна баня най-ценният ресурс за пестене е водата. А кое е устройството, без което е немислимо използването на вода? Правилно се досещате, това е смесителят за баня.
Мина времето, когато смесителите се използваха само като техническо устройство за използване на водата. В днешно време се отделя все по-голямо внимание на този елемент от бита, в резултат на което на пазара се появиха много и различни модели предназначени за всякакви вкусове. Именно това разнообразие от модели смесители за баня, затруднява избора ни максимално повече. Като цяло е добре първо да вземем решение за вида на монтажа, дали да бъде монтиран на стената или на самата мивка, за да бъде максимално удобен за ползване. Не е тайна за никого, че смесителите за стенен монтаж не се радват на същата популярност както в близкото минало. Причините за това са не само ограничените възможности за избора на дизайн, но най-вече липсата на удобство. За сметка на това, разнообразието при стоящите смесители за баня е огромно. Като започнем от многообразието от дизайни, броя на ръкохватките, покритието на самия смесител. Най-често срещани са едноръкохватковите смесители за баня. Едната ръкохватка позволява само с едно движение на ръката бързо и лесно да променяте температурата, както и силата на струята на водата. Именно по-бързото достигане не желаната температура спомага за използването на по-малко количество водни ресурси. Друг фактор, който спомага използването на по-малко количество вода при модерните смесители за баня, е технологията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. Основната задача на тази функция е да не се използва топла вода, когато това не е необходимо, което се превръща в основна формула за пестене, освен на водни ресурси, и на енергия. Безспорен е факта, колко излишна вода изтича, когато чакаме тя да се охлади. Освен всички тези предимства, ще се запитате дали има още нещо, с което ColdStart технологията ще ни бъде от полза. Има разбира се – предпазва ни от нежелано изгаряне. Нима това не е от огромно значение при модерните смесители за баня, когато в къщата ни живеят деца.
А има ли начин да направим използването на съвременните смесители за баня още по-безопасно и ползотворно? Ще се запознаем в част II.