Съвременните смесители за баня – удобство и лукс, съчетани в едно - Част II

В първа част от статията се запознахме с основните видове смесители за баня, броя на ръкохватките им и една малка част от полезните им свойства. Стигнахме до извода, че най-ценно сред модерните смесители за баня е пестенето на водни ресурси чрез иновативни технологии. Запознахте се с функцията ColdStart, която е основният фактор, спомагащ формулата за пестене на водни на ресурси и на енергия. Убедихте се сами, че безопасността при използване на съвременните смесители за баня е от огромно значение, за което можем отново да благодарим на ColdStart технологията. Но за да направим използването на съвременните смесители за баня още по-безопасно се нуждаем от технологията CodlBody. Нейната основна задача е да поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода. Тя не позволява тялото на батерията да се нагрее, дори когато е пусната гореща вода. Всички смесители за баня с тази технология дават една допълнителна сигурност и предотвратяват риска от изгаряне. А именно във времена на забързаност, разсеяност и невнимание, не се нуждаем именно от това?
Как обаче да се подсигурим че смесителят, който сме избрали, ще работи гладко и безпроблемно както в първия ден, дори след като са изминали 15 години? Има как! С технологията SilkMove си осигурявате точно това. Тя гарантира точен и прецизен контрол над дебита и температурата на водата, което осигурява употреба без никакви затруднения. И като говорим за удобство при употреба, трябва да сме сигурни, че ръкохватката на смесителя, който сме избрали, ще работи плавно и лесно. Технологията SoftTurn осигурява точно това – плавно управление с бързо достигане на желаната температура.
Подсигурихме си безупречна употреба години наред, но дали има още нещо което да ни е в полза за намаляване разхода на вода и енергия. EcoJoy технологията е другия фактор, който спомага любимата ни формула за пестене. Тя намалява разхода на вода и енергия без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но без това да е за сметка на качеството и удобството.
За да сме сигурни в дългия живот на батерията, разчитаме на нещо много важно и ценно при съвременните смесители за баня, така нареченият керамичен затварящ механизъм. Той е своеобразна гаранция за дълъг и надежден срок на експлоатация. Това се случва, благодарение на задачата му да гарантира допълнителна здравина и устойчивост на смесителя, предотвратявайки нежелани течове. Важно е да отбележим, че всички съвременни смесители за баня са оборудвани с този компонент.
Безспорен е факта, че модерните смесители за баня разполагат с куп иновации, които да спомагат нашето ежедневие - да го правят лесно и приятно. Нека обаче обърнем внимание и на дизайна при модерният смесител. Съвременните модели имат специално хромирано покритие, което съдейства за запазване на добрия им външен вид за по-дълго. То предпазва от натрупване на котлен камък по повърхността на батерията или все пак ако се получи такова – отстраняването му се случва изключително лесно и безпроблемно. Освен стандартната хромирана визия, на пазара могат да се открият модели в интересни цветови решения, които да придадат малко по-закачлив и индивидуален елемент в мокрото помещение. Като говорим за индивидуалност, може би е време да споменем за по-нестандартните дизайнерски решения при съвременните смесители за баня. Става дума за така наречените смесители тип каскада. Те очароват със своята атрактивна и разчупена визия. При тях водната струя се излива с лекота и е под формата на водопад. Просто си представете бистър горски ручей с чиста, весело бълбукаща вода. Това е усещането, което ще изпитвате всеки път със смесителните батерии тип каскада.
Безспорно разнообразието сред моделите смесители за баня е огромно. Те впечатляват с редица нововъведения, завладяващи дизайни, цветове. Важно е да изберете именно точно този, който ще отразява Вас и Вашите предпочитания, този, който ще спомага лесната му употреба от всички членове на семейството.