Съвременните смесители за кухня и техните особености


|

Кухнята – мястото, в което всеки един от нас прекарва доста голяма част от времето си. Като започнем от ежедневните нужди – закуска, обяд и вечеря, до това че кухнята се е превърнала в място за отдих и почивка. Място с приятна атмосфера и максимален комфорт. Именно затова трябва да превърнем заобикалящата ни среда в практична и удобна за нас и нашето семейство.
С напредването на технологиите и навлизането на все по-нови продукти и иновации на пазара, се променя дори и това място, което на пръв поглед не представлява нищо особено. По този начин производителите на кухненското обзавеждане и посуда се стараят да създават максимално функционални, но също така модерни продукти.
В днешната статия ще обсъдим именно един от най-важните герой в кухнята – смесителят. Този малък, и на пръв поглед незначителен елемент, всъщност се е превърнал в един от най-важните компоненти, при избора на интериора на една кухня.
Какво си представяте, когато чуете думата смесител? – Най-вероятно е смесистел със стенен монтаж и две ръкохватки, за топла и студена вода, който е създал представата,че домакинската работа в досадно занимание. Тук се появяват и новите и функционални смесители, които разполагат с разнообразие от модели и функции. Ще останете изненадани колко приятно може да се превърне миенето на чиниите, при избора на правилният смесител.
Към момента можете да откриете два основни вида монтаж – стенен и свободностоящ. Голяма част от потребителите избират свободностоящия модел, тъй като спестява доста време при монтирането му, също така е в пъти по-удобен. При стенния смесител нямаме същата свобода, но пък той е известен със своята практичност. Именно това негово качество е завладяло голяма част от домакинствата през годините и се е превърнал в идеала за една кухня, по онова време.
Ръкохватката е също много важен детайл при избора на смесител. Знаете, че има два вида смесители – едноръкохваткови и двуръкохваткови. Също така в някои обществени места можете да се натъкнете на сензорните смесители. Те са безконтактни, включването и изключването на водната струя е чрез детектор. При присъствието на ръка сензора се отваря и затваря, което спомага с пестенето на вода.
Едноръкохватковите смесители са съчетание от комфорт и практичност. Работата с тях е изключително лесна и приятна. Регулирането на силата и температурата на водната струя се осъществява с едно движение на ръката. Тук се появява и керамичната глава, която предпазва от протичане и удължава издръжливостта и живота на самия смесител.
От друга страна са и двуръкохватковите смесители, които за съжаление можете да откриете все по-рядко. При тях регулирането на водната струя е една идея по-трудно, тъй като трябва да завъртите и двете ръкохватки, докато стигнете до желаната сила и температура. Предимството при този модел е, че могат да се поставят на желаната от нас височина и разполагат с въртящ се чучур.
Чучурът е третата особеност, с която трябва да се запознаем. Той може да бъде нисък или висок, с изчистена или по-разчупена визия. Всичко зависи от вашите предпочитания и вкус. По-високите чучури дават повече свобода при работата с тях и улеснява почистването на по-обемни съдове. Голяма част от съвременните модели предлагат изтеглящ се чучур, който доста улеснява миенете на посудата.
И така стигаме до функциите, които могат да предлагат различните видове смесители, за да могат да направят работата с тях още по-приятна. Една от най-добре познатите ни функции е именно „ColdStart”, която гарантира че при първоначалното пускане на водата, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. Всеки би искал да спести разходите на вода и това е напълно възможно с фунцкията „EcoJoy”, която сравнително намалява разхода на вода без да нарушава нейното качество. Функцията „SilkMove” гарантира за контрол над дебита и самата температура на водата, като осигурява безпроблемно управление. Друга интересна иновация е фунцкията „ColdBody”, която поддръжа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода.
Съвременният смесител разполага с много функционалности, които ще улеснят работата ви у дома и ще внесат нотка съвършенство с красивия си дизайн. В Баня Стил ще откриете разнообразие от кухненски смесители, които напълно ще задоволят Вашите нужди и ще направят представата за перфектна кухня в реалност.
 

Популярни тагове

{news_tags}