Съвременните смесители за кухня – пример за безупречно качество и стил - Част II

В първата част от статията обърнахме внимание на материалите, от които се произвеждат съвременните смесители за кухня, предимствата и недостатъците на всяка една сплав и установихме, че най-често използваното покритие, това е хромът. Именно, защото се смята за най-издръжливия и хигиеничен материал при изработката на смесители за кухня. Запознахме се с видовете смесители в зависимост от монтажа и основните характеристики на стенните батерии. За основните параметри и функции на стоящите смесители за кухня ще разберем сега.
Разнообразието при стоящите смесители за кухня е значително по-голямо. Предимствата, които притежават този вид смесители се свързват с това, че биват много удобни за ползване. Монтират се невероятно бързо и лесно над мивката, което осигурява достатъчно място за измиване на всякакви по-обемисти съдове, за разлика от някои модели, които не позволяват измиване на ръцете без напръскване на всичко наоколо. Освен това, в случаите когато мивката е по-малка, този вид смесители за кухня представляват меко казано идеалното решение за Вас и Вашите нужди, тъй като позволяват изтегляне назад при нужда от измиване на големи съдове, особено когато мивка е затрупана. Стоящите смесители за кухня притежават така наречената функция „душ“, което означава, че спестявате достатъчно време, включително и количество вода при измиване на посудата. Движението на ръкохватката позволява лесен и плавен захват, което осигурява един незаменим комфорт при употреба.
Най-често стоящите смесители за кухня са с една ръкохватка. Това означава, че за да включите или за да прекратите подаването на водата е достатъчно само едно движение на ръката. Температурата и силата на водната струя се регулират автоматично, без каквито и да е сложни операции. Именно бързото достигане на желаната температура ги прави по-икономични, а в днешно време това е много важен фактор, който да наклони везната при избора, който правим.
Двуръкохватковите смесители за кухня също предлагат своите предимства и недостатъци. Всеки един модел е оборудван с въртящ се чучур, който може да бъде подменен при нужда. Значителен недостатък при двуръкохватковите смесители за кухня е по-бавната настройка на желаната температура.
Определящ фактор по отношение на конструкцията при модерните смесители за кухня е наличието на керамична глава. Нейната главна задача е да осигури допълнителна здравина и устойчивост на батерията, предотвратявайки нежелани течове. Тук е важно да отбележим, че всеки смесител е оборудван с този компонент.
Друго нещо, което няма как да не Ви направи впечатление, е технологията Coldbody. Основната задача, с която се е заела тази функция, е да поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода.
Друг фактор, който притежават съвременните смесители за кухня, е технологията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. Основната задача на този механизъм е да не се използва топла вода, когато това не е необходимо.
Изтеглящия се шлаух е нещото, което не се среща при всички смесители, но е едно огромно предимство за моделите, които  го притежават. То дава огромна свобода на движението и често душ главата разполага с няколко видове струя на водата за по-функционални резултати.
Уверени в себе си, с всичко, което научихте до тук, сте готови да направите най-точния избор сред смесителите за кухня, който да Ви осигури необходимото удобство и комфорт.