Съвременните смесители за кухня – сбъднат сън или осъществена мечта

Малка или по-просторна, всеки дом си има кухня. Независимо от нейното обзавеждане, много често кухнята е олицетворение на домакинята. Дали цветна и разнообразна или по-студена, но строго елегантна, тя отразява лицето на жената. Кухнята обаче никога не е била само място за приготвяне на храна, кухнята има самоличност, живее свой живот и налага своите закони на цялото семейство. И тъй като значимостта на кухнята за дома и за семейството е много голяма, е важно тя да ни предоставя естетика, уют и удобство. Същевременно с това стила ѝ трябва да е в синхрон с цялостната визия на дома.
Разбира се, ремонта на кухнята носи със себе си своите емоции, куп вълнения и празнична еуфория. Какви мебели да изберем, за да ни бъде комфортно и уютно, какви аксесоари да подберем за да ни е стилно и практично. Но често в тази еуфория забравяме един от най-важните елементи, който спомага престоя ни в кухнята да бъде удобен и приятен. Мислейки го за маловажен, не влагаме старание в неговия избор и съвсем скоро, с настъпването на проблемите, ни напомня каква грешка сме направили. Замислихте ли се кой е този детайл? Да, това е смесителят за кухня. Мина времето, когато смесителите за кухня бяха само техническо устройство за смесване на водата. От край време те разполагат с редица функции, които улесняват престоя ни в кухнята.
На първо място е от огромно значение съвременните смесители за кухня да бъдат здрави и устойчиви. Наличието на керамична глава, ни осигурява точно това – допълнителна здравина на батерията, предотвратявайки нежелани течове. Тук е много важно да отбележим, че всички модерни смесители за кухня са оборудвани с този компонент.
Друг фактор, който улеснява употребата на съвременните смесители за кухня е технологията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, ще потече студена вода. Нейната основна задача е да не се използва топла вода, когато това не е необходимо. Това се превръща във формула за пестене на водни ресурси и енергия. Освен това ни предпазва от нежелано изгаряне – огромно предимство, особено когато в къщата ни живеят деца.
Друг фактор при модерните смесители за кухня, който е в плюс, когато искаме да се предпазим от нежелани инциденти, е наличието на ColdBody технология. Нейната основна задача е да поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода.
Отново идва въпроса как да запазим модерните смесители за кухня да работят гладко и безпроблемно като в първия ден, дори след 15 години. Разбира се, всеки въпрос има своя отговор – и това е SIlkMove технологията. Тя гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, като това ни осигурява гладко и безпроблемно управление години наред.
EcoJoy технологията намалява разхода на вода и енергия, без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но без това да е за сметка на качеството и удобството. Както споменахме малко по-рано, удобството при употребата на модерните смесители за кухня е от огромно значение за по-приятния ни престой в кухнята.
Има и други фактори, които улесняват употребата на съвременните смесители за кухня – вида на монтажа, броя на ръкохватките, материала от който са изработени. Но с всички тези характеристики ще се запознаете в част II.