Съвременният гранитогрес – правилният избор

Ремонтните дейности са неизбежна част от нашия живот. Дали по собствено желание или по принуда, рано или късно се стига до тях. За едни това е досадно нещо, докато за други е приятно и разтоварващо занимание. Преди да се започне какъвто и да било ремонт на жилището, трябва добре да се обмислят нещата. От какво имаме нужда, какво би ни било от полза. Голяма част от нас се доверяват на специалисти в областта. Едно от най-важните неща при ремонтните дейности са материалите, които се използват. Те трябва да са с отлично качество, за да се радваме дълго време на постигната промяна в дома ни.
При проектиране на нашия дом, първо трябва да обърнем внимание на качествено положеният под. Той трябва да ни вдъхва усещане за стабилност, здравина и устойчивост на натоварвания. Също така трябва да е с красив и стилен дизайн, който да покаже собствения ни почерк.
Модерният гранитогрес е един от най-предпочитаните продукти за подова облицовка. Характеристиките, които притежава са изключително добри, по нищо не отстъпват на другите подови облицовки. Богато е разнообразието от модерен гранитогрес. Съвременният гранитогрес е здрав и устойчив материал. Изработването му става чрез високотехнологичен процес, който се състои от няколко етапа.
Първо се създава подходяща смес, която се състои от глина и различни еднородни материали. При забъркването на сместа се прибавят различни съставки, които са важни за дизайна и цвета на продукта. Вторият етап е пресоването. Приготвената смес се пресова при много голямо налягане, което гарантира устойчивостта и здравината на готовия гранитогрес.  Третият етап при създаването на съвременен гранитогрес, е самото изпичане. То се случва при специални условия и температура над 1200 градуса. На последно място е създаването на повърхността.
Модерният гранитогрес се разделя на четири вида – матиран, релефен, полиран и гланциран.
Матираният гранитогрес запазва свойствата си, които са придобити при изработване и не се подлага на допълнителна обработка. Матираният завършек на плочките създава грапавина, която предпазва при нежелани подхлъзвания. Матираният гранитогрес е прекрасен избор за полагане на места с директен достъп до вода като кухни, бани, дворове и други. Този тип гранитогрес ще внесе усещане за елегантност, комфорт и стил във всяко помещение.
Ако желаете да създадете луксозна и шикозна атмосфера във Вашия дом, то заложете на полирания или гланцирания гранитогрес. Тези повърхности се получават след допълнително полиране на плочките до достигане на крайния резултат. При гланцираният тип гранитогрес се създава илюзията за стъклена повърхност върху самите плочки.
Гранитогреса, който се предлага сега се отличава с богато разнообразие от различни дизайни. Предлагат се имитации на естествени повърхности като дърво, камък, мрамор и други. Гранитогреса с имитация на естествен дървен материал ще придаде комфорт и уют в дома Ви. Спирайки се на тази облицовка за под ще пренесете  природата във Вашето жилище. За любителите на лукса подходящ избор е този с имитация на мрамор. Помещението Ви ще се превърне в царски палат. Тези от Вас, които харесват семплия дизайн, могат да положат в дома си гранитогрес с имитация на камък. Комбинацията му с различни видове мебелировки е лесна.
Съвременният гранитогрес е прекрасен избор за полагане във всеки дом. Разгърнете въображението си и не се страхувайте да смените визията на Вашето жилище.