Съвременният гранитогрес – сигурност и топлина, съчетани в едно


|

Ето, че настъпи сезонът на студеното време, домашният уют и предстоящите коледни и новогодишни празници. С наближаването на празниците се засилва и желанието ни да украсим по съвършен начин домовете си. В търсене на истинско съвършенство започваме да обръщаме внимание на всички детайли в обзавеждането на нашия дом. Несъмнено едно от нещата, носещо комфорт и топлина в един дом, е неговата подова настилка.
В днешно време при изграждането или реновирането на един дом се търси не само функционалност, но и естетика. За това търсим и перфектната настилка, която да пасне в дома ни. На много от Вас са препоръчвали гранитогрес, но питали ли сте се какво представлява той, удачен ли е за Вашия дом и с какво е по-различен от другите настилки?
Гранитогресът представя вид керамични плочки, направени от смола, пясък и глина, които се поставят както навън, например за настилки на тераси и дворове, така и в помещения като фоайета, бани, трапезарии, спални. Характерно за гранитогреса е изключителната му устойчивост на атмосферните влияния, високата износоустойчивост и свойството му да не задържа прах и мръсотия. Освен това той се почиства изключително лесно, устойчив е на удар и не се плъзга. Това го прави идеален материал за места, където минават много хора и е необходима здрава и сигурна настилка, която се почиства лесно и изглежда добре.
Плочките гранитогрес са  желан материал, както в строителството, така и в архитектурата. Поради своята здравина и естетика, плочките гранитогрес се използват широко в жилища, хотели, обществени и културни сгради, при изграждане на площади и театри. Това е материал, който се отличава с голямо разнообразие и възможности. Някои от дизайните на плочките могат да имитират и други материали, като дърво, камък, мрамор и дори плат. Подобни плочки изглеждат не само много интересно, но и до толкова наподобяват тези материали, че трудно се различават от действителните. Ето например имитациите на дърво са достигнали такова съвършенство, че човек трудно би доловил разликата. Гранитогресът съчетава добър външен вид и здравина, за да се постигне един съвременен и модерен облик на помещенията. Ето за това на пазара можете да намерите огромно разнообразие от дизайни и повърхности.
Според особеностите на повърхностите, съвременният гранитогрес бива полиран, матиран, гланциран, релефен.
Несъмнено един от най-популярните и широко използвани видове гранитогрес е полираният. Той се нарежда на първо място по популярност заради своята вдъхновяваща визия и невероятно стилистична емоция, която предизвиква у наблюдателя.
Полирания гранитогрес се получава след като от обикновения неполиран гранитогрес бива отстранен повърхностния слой и той бива полиран изкусно с подходящи машини. Благодарение на този подход всяка плочка полиран гранитогрес получава един неповторим блясък, с дълбоки и наситени цветове.
Макар повърхностите, които са облицовани с полиран гранитогрес да са малко по-хлъзгави при намокряне, то усещането за красота е просто несравнимо.
Другият популярен вид гранитогрес е този с матирана повърхност. Матирания гранитогрес се използва широко там, където се изисква стилното излъчване на красив материал като гранитогрес, съчетано с допълнителната здравина, характерна за естествения камък.
Макар да не притежава този луксозен вид като полирания гранитогрес, повърхностите, облицовани с матиран гранитогрес, са лесни за поддръжка и експлоатация, като можете да ги нараните изключително трудно при случайни действия от Ваша страна.
Доверявайки се на качествата на съвременния гранитогрес, Вие осигурявате, както усмивки по лицата на Вашето семейство, така и топлината и комфорта, нужни в едно семейното жилище години наред.

Популярни тагове

{news_tags}