Удобството на съвременните смесители за баня

Съвременната баня е място за релакс – спа кътче, където водата е издигната в култ. За баня с модерен завършек е от изключително значение прецизният избор на смесители за баня. На едни от най-важните аспекти при съвременните смесители за баня ще се спрем в следващите редове.
Добрият избор е баланс между модерен дизайн и напреднала технология. Когато говорим за зоната на умивалник, едноръкохватковите смесители за баня позволяват контролиране с една ръка, както на температурата, така и на дебита на водата. Съвременните модели използват специална технология, която гарантира изключително гладко движение на ръкохватката, а оттам и прецизен контрол. Ефективното използване на ресурси е залегнало дълбоко в производствената философия на утвърдилите се производители в бранша. Ето защо последните модели смесители за баня има еко-технология, която намалява максималния дебит между 5.5л./мин-6л./мин. Всички смесители за баня с подобен тип технология са създадени да пестят вода и енергия, но това върви паралелно с удобство и комфорт по време на експлоатация.
Водени именно от идеята за еко съобразно производство, модерните смесителни батерии предлагат оптимални ползи за здравето. Специална технология гарантира, че тялото на съвременните смесители за баня не отделя никакво олово във водата. Това означава само едно – използване на чиста вода.
Друга важна иновация при съвременните смесители за баня и в частност смесители за вана/душ е възможността за настройване на точна температура, която да остане постоянна. Познати като термостатични смесители, тези модели имат революционна технология, която осигурява вода със зададената от Вас температура за части от секундата и я поддържа постоянна през цялото време. Тези смесители за баня имат прецизни керамични глави и термоелементи с увеличена чувствителност, които реагират на промени в налягането и ги компенсират, гарантирайки постоянен воден поток. Това превръща вземането на душ в изцяло ново и вълнуващо преживяване.
Когато говорим за иновации и технологично обновление,  няма как да не споменем дигиталните смесители за баня. При тях е нужно само едно докосване, за да се гарантира перфектният душ или вана. Интуитивни символи позволяват създаването на персонализирано преживяване. Настройването на желания дебит, температура и продължителност става изключително бързо и лесно.
Задаването на желаната температура, както и пускането/спирането на водата се осъществява чрез завъртане на дигитална шайба. Водното налягане се регулира чрез бутон, а LED дисплей показва температурата. Превключването между ръчния душ, смесителя и душ глава става само с едно натискане. Дигиталните смесители за баня дават възможност за дистанционно управление. Така може да спирате и пускате душа от разстояние и да настроите перфектната температура още преди да сте влезли в банята.
Технологична новост, която също не е за пренебрегване е така известната система „CoolTouch”. Тя гарантира, че тялото на смесителя няма да надвиши температурата на водата. Тези модели имат охлаждащ канал, който е своеобразна бариера между хромираната повърхност на батерията и топлата вода. Тази предпазна мярка е изключително полезна при малки деца, тъй като те не могат да преценят дали нещо е прекалено горещо преди да го докоснат. Безопасният корпус с водно охлаждане на модерните смесители за баня предлага цялостна защита тъй като технологията „CoolBody” обхваща и връзките към стената.
Смесителите са сърцето на всяка баня. Техният внимателен и прецизен подбор ще превърне пространството в истински спа център в домашни условия. Избирайки смесители за баня последно поколение, Ви си гарантирате не само надеждност и високо качество, а пълен комфорт при експлоатация.