Усъвършенстването на модерните душ кабини


|

Преди банята е била едно обикновено помещение, в което просто сме взимали душ, но това вече съвсем не е така. Тя се е превърнала в храма на дома. Мокрото помещение е мястото, в което започваме и завършваме своя ден, вземайки освежаващ душ или релаксираща вана. Насочени и мотивирани към създаването на перфектната баня, производителите в този бранш започнаха да създават все по-голямо разнообразие от продукти, с които всеки един от нас да създаде перфектното мокро помещение. В тази статия ще обърнем внимание на един от тези елементи, а именно съвременните душ кабини. С времето модерните душ кабини все повече стават задължителен елемент от банята, особено след като архитектите започнаха да ги проектират по-малки. Поради тази причина, трябва да вземем мерки и да отделим поддушовото пространство, така че да не мокрим останалата част от помещението, което след това би ни коствало много работа и средства. Затова тук на помощ идват съвременните душ кабини, които ще предпазват останалите елементи в банята от директните водни пръски. При избора на нова душ кабина е много важно да обърнете особено внимание на размера и формата й. От това зависи как тя ще бъде позиционирана и колко от пространството ще заема. Може да избирате от овални, квадратни, правоъгълни, многоъгълни и други форми. Ако сте с малка баня Ви съветваме да се насочите към овална душ кабина с плъзгащи се врати. Тя е с ъглов монтаж и в комбинация с този тип врати, се спестява допълнително пространството от помещението. Новите модели душ кабини вече започнаха да се предлагат и с различни профили и стъкла. Преди познавахме само прозрачното стъкло и хромиран профил, докато сега може да избираме между прозрачно, матирано и ръчно рисувано стъкло. Също така в зависимост от модела стъклото и профилът може и да се предлагат в различни цветове, което е изключително подходящо решение ако искате всичките елементи в помещението да са концентрирани върху определен цвят.
Развиващото се производство на нови модели душ кабини създаде нов вид кабини наречени мултифункционални. Тези модели се отличават от останалите с по-модерен и масивен дизайн, както и голям набор от функции, които буквално пренасят истинското SPA студио във Вашата баня. Основната функция при мултифункционалните душ кабини е хидромасажния панел. Той може да разполага с различен брой дюзи, които ще масажират отделни части от тялото Ви. Втората най-срещаната функция при тези модели е парогенераторът, който позволява да се възползвате от всички ползи на парната баня. Други функции с полза за нашето здраве са звуко- и ароматерапията. Модерните душ кабини, които разполагат с тази опция имат специално отделение, където може да поставяте любимите си етерични масла, наслаждавайки им се, докато слушате приятни звуци от природата. Това несъмнено ще Ви отпусне и позволи пълноценно да се наслаждавате на времето прекарано в душ кабината. Последна, но не на последно място е хромотерапията или цветна терапия, която използва цветовете, за да може тялото да усвоява по-лесно и бързо различните витамини и минерали. Други по-малки функции, които могат да имат мултифункционалните душ кабини са FM радио, телефон, седалка, LED осветление, масажор за крака и други.
Ако сте решили да обзаведете Своята баня с нова душ кабина, то заповядайте в нашите магазини Баня Стил. Тук ще откриете голямо разнообразие от различни модели, с които да добавите перфектния завършек към интериора на Вашата баня.

Популярни тагове

{news_tags}