Формула за пестене с модерните смесители за кухня

С настъпването на летния сезон идва и началото на ремонтните дейности у дома. Едно от помещенията, в които влагаме най-много усилия в обзавеждането, е именно кухнята. Превръщането ѝ в една перфектна стая изисква доста внимание и време. И не защото е мястото, в което просто приготвяме храната си, а защото е мястото, в което можем да бъдем заедно със семейството, да бъдем по-близки, да бъдем себе си.
За да се чувстваме уютно по време на готвене, кухнята трябва да бъде едновременно функционална и удобна. Ето за това е от огромно значение и какво е обзавеждането в нея. Не е тайна за никого, че един най-важните елементи в кухненското обзавеждане е именно смесителя. Той се е превърнал в неизменна част от обзавеждането на кухнята, като ѝ придава цялостен и завършен вид. Именно заради голямото внимание, което се обръща в избор на смесител, на пазара се появяват много и различни модели, което ни затруднява още повече в избора, който трябва да направим. Има разбира се редица фактори, които да ни улеснят в това ни решение.
На пазара се срещат два основни модела смесители за кухня в зависимост  от вида на монтажа – стенни и стоящи. Стенните смесители за кухня отдавна не се радват на същата популярност, както в близкото минало. И причините са не само ограниченията в самия дизайн, а и липсата на удобство при употреба. За разлика от стенните смесители за кухня, разнообразието при стоящите е значително по-голямо. Те се делят на едноръкохваткови и двуръкохваткови. Разбира се всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Най-голямото удобство при едноръкохватковите смесители за кухня е, че те позволят само с едно движение на ръката да регулирате силата на струята на водата, както и самата температура. Именно по-бързото достигане на желаната температура ги прави и по-икономични, а в днешно време това е един от определящите фактори, които да наклонят везната при затруднение в избора ни. И не защото сме по-претенциозни, а защото това оказва голямо въздействие върху семейния бюджет.
Разбира се, двуръкохватковите смесители за кухня също предлагат своите предимства и недостатъци. Всеки един модел е оборудван с въртящ се чучур, който може да бъде подменен с лекота ако има нужда.
Други фактори, които ще ни улеснят в избора на смесител, са по отношение на функционалност, конструкция, материали. Определящ фактор по отношение на конструкцията е наличието на керамичен затварящ механизъм. Именно този компонент осигурява допълнителна здравина и устойчивост на батерията, като предотвратява нежелани течове.
Друг фактор, който определено ще Ви впечатли, е функцията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на смесителя, ще потече студена вода. Основната задача на ColdStart технологията е да не се използва топла вода ако това не е необходимо, което се превръща във формула за пестене на енергия и вода. Освен че ще бъде в плюс за нашия бюджет, тази функция ще ни предпази и от нежелано изгаряне.
И като говорим за безопасност при употребата на смесители за кухня, технологията Coldbody е другия фактор, който ще привлече Вашето внимание. Основната задача на тази функция е да поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода.
Друга технология при съвременните смесители за кухня, която е в ползва на пестенето, е функцията Ecojoy. Тя намалява разхода на вода и енергия без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, без това да е за сметка на качеството и удобството.
И като за последно, но не по важност, изискания и зашеметяващ вид на смесителя. За да бъде бляскав и лесен за почистване, той трябва да е с хромирано покритие. Освен че придава блясък, то предпазва от натрупване на варовикови частици.
Сами се убедихте колко различни и разнообразни модели смесители за кухня можете да срещнете на пазара. Предлагат се много нови модели, които да задоволят нашите потребности, но също и да радват окото на човека.