Функции при съвременните смесители за баня


|

Смесителите за баня са сред най – често употребяваните битови уреди във всяко домакинство. Това е и причината да се стремим към тези модели, които разполагат с възможно най – голям брой функции, улесняващи ежедневието ни. Не бива да забравяме, че техническите характеристики на даден продукт са по – важни от неговият дизайн.
Функцията Cold Start е най – добрият пример за това, че дори малките усилия които полагате относно начините за пестене на енергия във вашето домакинство могат да са от огромно значение за светът, в който живеем. Cold Start смесителите са специално проектирани да избягват ненужното използване на топла вода, като ви помагат да намалите разхода на енергия. Технологията е лесна за използване и не въздейства върху комфорта при работата с батерията. Когато смесителят е с вдигната ръкохватка, обърната право напред, той винаги произвежда студена вода. Повечето хора намират това за най - удобната позиция за отваряне и затваряне на керамичната глава. Следващият път, когато използвате смесителя, започнете от позицията за студена вода. Това спира излишната загубата на топла. Друго предимство е, че когато използвате смесителя само за кратко, избягвате да изтегляте гореща вода в тръбите, която остава неизползвана и изстива.
Грижата за планетата е важна точно колкото и грижата за самите нас. Ето защо компанията Grohe предлага технологията Grohe Zero. Тя гарантира, че тялото на смесителя не отделя никакво количество олово във водата, тъй като тя преминава през вътрешно изолирани пътища. По този начин ще консумирате винаги чиста вода с оптимални ползи за здравето Ви.
Отново с цел икономия е създадена и Click ръкохватката, която работи на две степени. При някои модели смесителни батерии тази функция може да бъде лесно отстранена и върната впоследствие.
Ако ръкохватката на старият Ви смесител е била трудноподвижна, то тя не е притежавала Silk Move технология, която обещава прецизно движение на керамичните дискове с години.
През последните години все повече популярност добиват термостатичните смесители. Моделите с тази функция също спомагат за спестяването на водният ресурс. Функцията е изключително удобна, тъй като не се губи време за постигането на подходящата температура на водата. Противно на очакванията, те нямат нужда от електрическо захранване, защото работят на механичен принцип. За значително прецизен контрол върху температурата се насочете към батерии с Turbostat.
Тялото на смесителите с термостат може да се нагорещи бързо. Това е и причината за създаването на допълнението, наречено Cool Body. Технологията поддържа повърхността на смесителя хладка, като по този начин предпазва както Вас, така и семейството Ви от изгаряне. Функцията се реализира като ръкохватката за градусите се монтира отдясно и пътят на топлата вода се променя без да се налага да минава през целият смесител.
Практична иновация при смесителите за вграждане е функцията Smart Control. Продуктите притежаващи това свойство позволяват удобното превключване на различните точки от Вашата душ система. Допълнително удобство е че може едновременно да използвате и повече от една точка.
Това са само малка част от технологиите, използвани при модерните смесители за баня. За още интересни предложения както за смесителни батерии, така и за всеки друг елемент свързан с обзавеждането на банята Ви може да се обърнете към екипът на Баня Стил.

Популярни тагове

{news_tags}