Функционалност при съвременните смесители за баня


|

Банята е едно от най-важните помещения в нашия дом. Тя е място, което е определено за релакс и усамотение. Затова е от огромно значение как точно е обзаведена. Модерният и функционален дизайн е една трудно постижима, но не и невъзможна цел. Поради малките размери на модерните бани, в повечето случаи е невъзможно да съчетаем функционалност и стил в мокрото помещение. Въпреки това съществуват няколко прости на пръв поглед детайли, които ще ни помогнат да превърнем санитарното помещение не само в удобна, но и в модерна и уютна част от нашето жилище. Един от тези „прости детайли“ е именно смесителят за баня. Въпреки, че често остават пренебрегвани, дори понякога незабелязани, новите модели смесители за баня са най-важната част от обзавеждането на банята. Те изпълняват най-важната функция, а именно да снабдяват банята с подходящата на температура вода. Затова е от огромно значение как ги подбираме. Освен стилен и изящен дизайн , трябва да обърнем внимание на редица други фактори, които остават незабелязани за човешкото око, за да направят живота ни по-лесен и приятен. Един от тези фактори е така нареченият керамичен затварящ механизъм. Това е функция, която придава допълнителна здравина и устойчивост на продукта, като предотвратява нежелани течове. Керамичната глава удължава живота на смесителя, като гарантира оптимално удобство и безопасност.
Друга скрита и много важна функция е технологията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. По този начин се спестява на само вода, но и енергия. При завъртане на ръкохватката на ляво, течащата вода постепенно се затопля. Идеята на тази технология е да не се използва топла вода, когато не е необходимо, а това се превръща във формула за икономия на енергия.
Друга важна технология, свързана с безопасността е функцията ColdBody. Нейната роля е от огромно значение, когато в дома ни живеят деца. Нейната задача е да поддържа тялото на смесителя студено, независимо от температурата на течащата вода.
И тъй като съвременните смесители за баня са съобразени с концепцията за пестене, друга важна функция създадена за да пести, е технологията EcoJoy. Нейна важна задача е да намали разхода на вода и енергия, без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но без това да е за сметка на качеството и удобството.
Един смесител за баня трябва да бъде плавно управляем, точно заради това той трябва да разполага с модерната и съвременна технология Silkmove. Функцията гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, както и гладко и безпроблемно управление години наред.
Друго нещо, което е много важно при съвременните смесители за баня е технологията Zero. Това означава, че тялото на батерията не отделя олово и осигурява чиста и безопасна вода.
След като обърнахме внимание на скритите предимства при смесителите за баня, е време да се насочим и към тези, които ни правят най-голямо впечатление на пръв поглед. Едно от тези неща е изчезването на двете ръкохватки и появата на едноръкохватковите смесители. Удобството при тях е, че само с едно движение на ръката, можете да регулирате както струята на водата, така и температурата.
Нещо, което е от огромно значение при модерните смесители за баня, това е добрият външен вид. За тази задача се е погрижило хромираното покритие, което не позволява натрупване на котлен камък, замърсявания и петна и придава невероятен блясък. Друга съществена промяна при съвременните смесители за баня е техния дизайн. Визията на новите смесители за баня става все по-изчистена, с прави форми, впечатлявайки с изящество и стил.
Вече се убедихте каква важна роля заема смесителят за баня и с какво огромно внимание трябва да бъдат подбирани те. С редица функции смесителите за баня се нареждат на първо място сред най-използваните предмети в санитарното помещение.

 

Популярни тагове

{news_tags}