Хидромасажните панели на 20-ти Век, защо ни трябват?


|

Всички знаем за целебните свойства на водата, как тя лекува и поддържа здравословното състояние на тялото ни. За жалост в днешни дни ежедневието ни е изключително забързано и натоварено и тези знания и практики остават на заден план. Водните масажи за изключително полезни и се практикуват от години като част от различни физиотерапии или просто за релаксация. Както вече споменахме никой няма достатъчно време за този тип терапия. Благодарение обаче на напредването на пазарната индустрия и такъв тип релаксация и терапия са възможни от дома. Хидромасажните вани, душ-кабини и панели ни предоставят именно този лукс за отпускане както на тялото, така и на душата. И така като хидромасажните вани и душ-кабини не са от най-бюджетните, не всеки може да си ги позволи, за разлика от хидромасажните панели. Те предоставят същите функции дори и много повече и безпроблемно могат да се включат в бюджета на всеки един човек. А и какво по-хубаво от това след дълъг работен ден човек да се прибере и да си направи релаксиращ воден масаж?
Преди да започнем с изброяването на всички плюсове на хидромасажните панели, нека се запознаем по-отблизо с тях и какво точно представляват. Това е приятно и успокояващо съчетание между душ и масаж със водни струи. Основните компоненти на панела са корпус, смесител или термостат (зависи от модела), масажни дюзи, разположени според  човешката анатомия (за точно определени места), накрайници за душа и панел на управление. В основният панел са вградени разпределението на водата, конструкцията на стационарният душ и душ-“слушалка“. При много модели имаме избор от няколко вида масаж или с други думи няколко възможности за тип водна струя излизаща от масажните дюзи. Те изпускат насочените струи вода, които нежно и приятно масажират мускулите, премахват физическото напрежение и имат болкоуспокояващ ефект. Те се различават според начина, по който да подават водата има няколко типа водна масажираща струя: въртящи дюзи - непрекъснатото въртене на дюзите създава приятно кръгово движение на водните струи по тялото; аеродюзи - подават водата, смесвайки я с въздух, това омекотява докосването на водата по кожата; пулсиране на водната струя – пулсиращата вода по тялото спомага за кръвообращението и дава чувството за професионален масаж; точкова водна струя – насочена само в една точка от тялото, водната струя прави леко по-груб, но и доста ефикасен масаж, спомагащ за разсейване на различни схващания и болки; плоска водна струя – тя обхваща по-голяма площ от тялото, като прави цялостен и нежен масаж (препоръчително за ежедневно ползване за релаксация); имитация на акупресура – този вид струя е идеална както за абсолютно отпускане, така и за различни болни или схванати места.
За да можем правилно да изберем подходящият за нас хидромасажен панел трябва да знаем от какво и как е направен. В повечето случаи материалът, от който е изработен определя външният му вид и до някъде цената му. Материалът, от който един хидромасажен панел е изработен може да варира от акрил, полистирол, алуминий, стъкло, мрамор до дървесина. Най-широко разпространеният материал обаче винаги е бил акрила заради предимствата му пред другите материали. Акрилът е на първо място евтин, лесно се поддържа, не задържа мръсотия и съответно не е благоприятна среда за развитие на бактерии и плесени, може да се оцвети в най-различни цветове и накрая, но не на последно място - лесно може да се моделира, което дава свобода на фантазията на дизайнерите, да създават най-различни и невероятни форми на един обикновен хидромасажен панел. На второ място по използване на материал за направата на хидромасажни панели е, алуминият. Той е по-скъп от акрила, но е по-траен, по-издръжлив и по-дълго запазва хубавата си повърхност. Като допълнителна обработка, алуминият се хромира или анодизира, което подобрява външния му вид и го предпазва от задържане на вода на повърхността му, което пък предпазва от наслояване на котлен камък върху хидромасажният панел. Формата на самия панел също може да бъде приспособена спрямо банята и спрямо това, дали панелът ще бъде монтиран на права стена или на ъглова.
Независимо от това какъв материал предпочитате за банята си, каква форма и какви точно функции за масаж, хидромасажният панел ще Ви бъде от изключителни удобство и помощ при справянето с натовареното и забързано ежедневие. Трябва сами да се грижим за здравето и спокойствието си и какво по-добре от това да можем да го правим от вкъщи.

Популярни тагове

{news_tags}