Черното обзавеждане за баня


|

В тази статия ще обърнем внимание на черното – един непреходен цвят, който през последните години съвсем успешно превзе интериора на банята.  Какво е характерно за него и защо да изберете черно обзавеждане и за Вашата баня?
Знаете как е в модната индустрия – черните тоалети придават на носителите си класа, стил и елегантност, същото е и с интериора – черните елементи привличат окото, създават акцент и същевременно контрастират със светлото обзавеждане в помещението, като правят последното да изглежда стилно и изискано.
Разбира се, важен е баланса – ако се спрете на черни продукти за банята като смесители, душове и мебели, тогава е добре плочките да са в по-светли тонове и обратното – ако сте решили точно плочките да бъдат в черно или по-тъмни нюанси, тогава може би черното обзавеждане не е най-добрият вариант. Също е добре да следвате някаква линия - ако сложите в средата на банята само един черен шкаф например, ще изглежда странно, черното на шкафа трябва да се съчетае с нещо друго черно, например с душа, кабината или смесителя. Накратко, търсете златната среда. Каквото и да сте решили, всеки един елемент от банята днес може да бъде открит и в черна разновидност. Материалът в случая е без значение – порцелан, месинг, пластмаса – има създадена технология за боядисване на всичко.
Това, което прави черният цвят толкова предпочитан, е неговата изящност и ефирност. Tой може да се съчетава успешно с почти всеки друг цвят - визията му е обрана и минималистична, лесна за поддръжка. На пазара ще откриете широка гама гланцирани и матирани продукти с черна повърхност, по правило обаче модерното черно обзавеждане за баня е матирано. По този вид матираните повърхности не си личат отпечатъците от пръсти, както е при стандартните хромирани смесители.
Един от най-често задаваните въпроси от нашите клиенти е дали черното покритие не се надрасква лесно и ще издържи ли на ежедневна експлоатация. Тук отговорът е - зависи от вида на продукта и технологията на боядисване. За един смесител например, който се използва всеки ден по много пъти, е важно да е боядисан по технологията на PVD.  Това е специален начин на боядисване, при който молекулите на хром-никела се свързват с молекулите на боята, като се създава едно изключително здраво покритие, способно да издържи дълги години на супер интензивна употреба без дори да се надраска. Тази технология на боядисване изисква специални машини и съответно повишава цената на продукта, но определено си струва. Нека не подценяваме и праховото боядисване. Ако се изпълни качествено, дългият живот на боята също е гарантиран.
От огромно значение е да внимавате със старанието при почистване. Когато искате да почистите тъмните повърхности, използвайте сапунена вода и мека гъба и в никакъв случай не прибягвайте до телчета, твърди четки, абразивни препарати и т.н.
При смесителите е естетически-успешна смелата комбинацията между черен мат плюс друг цвят, например хром, бяло, злато или розово злато. Вторият цвят разчупва така присъщата строгост на черното, като внася допълнителна индивидуалност и стил в интериора.
Ако вече сте се спрели на черно обзавеждане за банята – поздравления! Черното не е от модните тенденции, които се променят с посоката на вятъра, затова може да бъдете спокойни, че Вашата баня ще остане актуална още доста дълго време. А пък тези от вас, които все още се колебаят дали точно черното е цветът, можем само да кажем: „Елате в Баня Стил, за да Ви помогнем да приключите с колебанията си веднъж и завинаги“.

Популярни тагове

{news_tags}