10 причини да изберем гранитогрес за банята

Банята е помещението с най-много използвано количество вода и съответно помещението, което търпи най-много грижа и почистване. Ето защо е важно какво слагаме в него и е важно да изберем, това което ни носи не само естетични, но и практични ползи. Гранитогресът притежава редица качества, които го правят подходящ за всякакви помещения, но какво е особеното, когато говорим за гранитогрес в банята и трябва ли да обърнем по-специално внимание на някои особености. Именно за това ще говорим в днешната ни статия и нещо повече – ще разберем няколко добри причини защо да изберем именно гранитогрес за нашата баня.
Първата и една от основните причини гранитогресът да е подходящ за монтиране в банята, се дължи на неговата дълготрайност. Гранитогресните плочки притежават много високи нива на износоустойчивост, което ги прави една доста добра инвестиция. Погледаното от друга страна, на някои това може да се стори повече като недостатък, тъй като веднъж монтирани, ще се наложи да гледате една и съща визия с течение на много, много години.
Втората причина е, че гранитогресът е изключително устойчив на натоварване. Това е едно голямо предимство, тъй като повечето пъти изборът на мебели за баня се съобразява с това дали подовите плочки ще издържат на натоварването. При съвременния гранитогрес това притеснение отпада, тъй като гранитогресните плочки са изработени от глина, гранитни частици, смола и други еднородни материали. Това гарантира тяхната здравина.
Причина №3 се състои във факта, че гранитогресът притежава изключително ниски нива на водопоглъщаемост. Това се дължи на двойното пресоване на плочките при тяхното производство. По този начин се елиминира всякаква вероятност за създаване на вътрешни въздушни балончета. Поради това свое качество, да не пропуска вода или влага, гранитогресът няма да корозира с времето, което понякога се получава при някои класически плочки.
Четвъртата причина е, че съвременният гранитогрес предлага огромно разнообразие на модели и цветове. С него лесно можете да създадете визия с имитация на мрамор, дърво, метал, бетон, текстил, камък, а защо не и нестандартна комбинация помежду им.
Освен разнообразие на модели и цветове, гранитогресните плочки притежават и разнообразие на повърхности – матирана, полирана, гланцирана или релефна. Именно това е петата причина да изберем гранитогрес за банята. Плочките с матирана повърхност е препоръчително да се монтират на пода, тъй като тя създава по-добро сцепление от останалите и по този начин, когато стъпите върху мократа плочка, няма да се подхлъзнете. Плочките с полирана или гланцирана повърхност са подходящи за стените, тъй като те ще улеснят и забързат стичането на водните капки от тях.
Шестата причина е, че гранитогресът е силно устойчив на температурни промени. На пръв поглед това му качество може да не изглежда привлекателно, но е особено ползотворно, когато помещението не се отоплява през зимата.
Причина №7 отново е свързана с устойчивостта на гранитогреса и по-специално с устойчивостта му срещу обезцветяване. Както вече споменахме, гранитогресните плочки са дълготрайни и това няма как да се постигне, ако те се обезцветяват бързо. Напротив, днешният гранитогрес може да се похвали със запазване на първоначалните си цветове за дълъг период от време.
Осмата причина да изберем гранитогрес за банята се дължи на неговата издръжливост срещу почистващи препарати. Гранитогресът е слабо податлив на токсичните химични съставки в препаратите и те не са в състояние да нарушат неговата цялост.
Предпоследната причина от днешната ни статия е свойството на гранитогреса да отдава топлина. Плочките абсорбират външната температура и веднъж нагрети, те са в състояние да се превърнат в един изключително икономичен топлинен уред.
Последната причина, №10, се крие във възможността да изберем калибровани модели. Плочките от този тип се отличават с това, че при производството им те са прецизно обработени с цел да се получат плочки в абсолютно еднакъв размер с перфектно оформени ъгли и ръбове. Когато те бъдат монтирани, плочките създават значително по-малко пространство помежду си, като това позволява една много фина и почти незабележима фуга, не по-дебела от 3 мм.
След всичко казано дотук, следва да разберем, че гранитогресът е едно доста добро решение за пространството в банята, но не бива да забравяме, че неговият избор винаги трябва да бъде съобразен със спецификите на помещението.