4 причини да се възползваме от предимствата на модерните душ кабини

През годините банята като помещение, преминава през редица промени, за да може днес да се превърне в място, където да можем да се отдаваме на пълно спокойствие и релакс. Никой от нас не се замисля, но мокрото помещение е едно от местата, където прекарваме не малко време.
Проучвания показват, че само сутрин престоя ни в банята е от 25 мин. до 40 мин., приготвяйки се за предстоящия ден. Поради тази причина е много важно да обзаведем мокрото помещение, така че да ни дава необходимото свободно пространство, практичност и функционалност. Освен нужният комфорт, банята трябва да е и добре организирана, така че да ни е по-лесно да я поддържаме. Съвременния дизайн при обзавеждането на мокрото помещение се концентрира към елементи с бляскав и в същото време семпъл и елегантен дизайн. Такъв елемент е душ кабината, която започна все повече да се среща в новите бани. През последните години съвременните душ кабини, придобиват все по-голяма популярност, като тяхното търсене продължава да нараства и до днес. В следващите редове ще Ви представим няколко предимства на модерните душ кабини, които са и причина те да бъдат един от най-предпочитаните елементи в мокрото помещение.
1.    Отделяне на поддушовото пространство
Съвременните душ кабини разполагат с огромно разнообразие от размери и форми, които се съобразяват с пространството на банята. Независимо от модела душ кабина, който сте избрали, тя ще играе голяма роля при визуалното отделяне на душовото пространство. Освен стилистично решение за банята, модерните душ кабини са и идеално средство, с което да отделите малко кътче, където да се усамотите и отдадете на приятни и неповторими преживявания.
2.    Предпазване на останалата част от помещението
Често срещан проблем, особено при по-малките бани, е постоянното мокрене на останалите елементи в помещението, в следствие на което някои от тях се деформират. Това най-често се случва например с мебелите, които с времето и постоянното излагане под директни водни капки се раздуват и стават негодни за ползване. Тук душ кабините играят доста важна роля в предпазването на помещението, като спират водните пръски да достигнат останалите елементи от интериора. По този начин може да сте спокойни и сигурни, че останалата част от помещението е защитено.
3.    Организиране на пространството
Съществува мит, че за да можеш да поставиш душ кабина, банята трябва да е просторна, в противен случай вземането на душ кабина не е практично решение. Това не е вярно!
Модерните душ кабини вече са пригодени дори за най-малките бани. Благодарение на своята компактност и елегантна визия, новите модели душ кабини се вписват идеално във всеки един тип баня ,спомагайки за нейното организиране и практичност.
4.    Истински SPA преживявания
Както вече споменахме в горните редове, на пазара вече има ново поколение душ кабини, които разполагат с огромен набор от функции, способни да превърнат мокрото помещение в истински SPA център. С мултифункционалните душ кабини може да се наслаждавате на хидромасажен панел, парна баня, звуко- и ароматерапия, хромотерапия и множество други функции, които да се грижат за неповторимото Ви преживяване.
Независимо какъв тип душ кабина изберете, знайте че Вашата баня винаги ще е организирана и защитена от водните пръски, което ще Ви позволи да се наслаждавате на спокойствие и релаксиращи душове.