PVC мебели VS MDF мебели за баня


|

Ремонтът в банята е доста трудна задача. От друга страна ни изпълва с ентусиазъм и вдъхновение да реализираме новите си идеи като осъществим така исканата от нас зона за релакс. Тук идва моментът, в който трябва да помислим кое е най-подходящото обзавеждане за баня?!
Всяко мокро помещение независимо от своя размер, се нуждае от няколко основни компонента, за да бъде функционално. Това са: санитарният фаянс, смесителите, душ системите, мебелите, аксесоарите за баня и не на последно място осветлението. За да стане банята Ви наистина практична и стилна, всичко изброено трябва да е с високо качество. Също така трябва да са съчетани правилно и да са с подходящи размери и дизайн.
Как да изберем правилните мебели за баня? Мебелите е нужно да са съобразени с размера на помещението, с интериорният дизайн и с планираният от Вас бюджет. Ако не разполагате с достатъчно пространство, е важно да прецените кои мебели наистина ще са Ви нужни. В малката баня може да поставите елегантен шкаф с огледало над мивката. Така спестявате пространство. За допълнително удобство може да сложите етажерки, които да съхраняват най-често ползваните от Вас вещи. За голямата баня можем да Ви предложим доста повече мебели:  по-големи шкафове за съхранение, красива тоалетка за гримиране, комфортно кресло, в което можете да релаксирате колкото си поискате.
От важно значение при изборът на мебели за баня е те да са здрави, влаго- и водоустойчиви, да се почистват лесно и да са функционални.
По отношение на материалът за изработка, най-често се правят от PVC и MDF.
За да Ви улесним ще Ви запознаем и с двата материала.
Първо нека разшифроваме какво точно значи PVC : пресовани дървесни частици, MDF – това са фини дървесни фибри. MDF мебелите не са особено подходящи за мокри помещения, въпреки положените импрегнанти.  Благодарение на по-фината структура и влагоустойчивост, повечето хора предпочитат PVC мебелите.
Предимства на PVC материалът: устойчивост при влага, устойчивост на износване, лесни за употреба, богато разнообразие от цветове.
Предимства на MDF материалът:  екологичен материал, добра плътност, устойчивост на износване и деформация.
Обикновените на пръв поглед материали могат да бъдат подходящ избор при съвременните мебели за баня.
Преобразяването на мокрото помещение ще се отрази на Вашите емоции. Така ще се чувствате щастлив и напрежението от ежедневието ще бъде преборено. Ремонтът на жилището е като ново начало в живота на човек. Всичко е обновено, красиво и в повечето случаи по-модерно. А какво по-хубаво нещо от това. Следвайте тенденциите, заложете на високо качество и не се притеснявайте да експериментирате.
Съвременните мебели за баня в момента предлагат големи удобства, функционалност и елегантен дизайн. Ако преди изборът се свеждаше до един семпъл шкаф и малко огледало над него, то сега можете да се развихрите като закупите голям, хубаво разпределен долен шкаф, стилна колона и прекрасно огледало с LED осветление към него. Богатият избор от смесители напълно ще завършат визията на Вашата баня. Комбинацията на изискан шкаф с шикозен смесител, ще създаде прекрасна атмосфера в мокрото помещение.
Внесете уют и комфорт в мокрото помещение като изберете висококачествени влаго- или водоустойчиви мебели за баня.
Започнете трудното изпитание наречено – ремонтни дейности и сбъднете Вашите мечти.

Популярни тагове

{news_tags}