SPA зона в банята с мултифункционалните душ кабини


|

Ако преди банята е била просто едно помещение, което използваме за нашите хигиенни нужди, то вече тя е нещо много повече. Съвременната баня се превърна в символ на спокойствието и релакса в дома, успявайки да ни предложи редица нови иновации, с които да превърнем обикновеното вземане на душ в истински приятно и неповторимо преживяване.
Обзавеждайки новата си баня или реновирайки старата, ние създаваме нашето кътче за отдих, където ще започваме деня си с освежаващ душ или ще го завършваме с отпускаща вана, премахвайки натрупаното напрежение и стрес.
Обзавеждането на модерната баня вече е по-креативно и предлага много и най-различни елементи, с които да я превърнем в истински SPA салон. Тук на помощ идват мултифункционалните душ кабини. Те са с модерна и стилна визия и разполагат с редица нови функции, които ще се грижат както за психичното ни здраве, така и за тялото ни. В следващите редове ще Ви запознаем с предимствата на съвременните душ кабини и защо всяка баня има нужда от такава.
1.Хидромасажна система
В зависимост от модела на кабината, тя разполага с определен брой хидромасажни дюзи, които се грижат да Ви предоставят приятен воден масаж на отделни точки от тялото. Дюзите могат да бъдат разположени на различни места, така че да масажират гърба, врата или страничната част на тялото. Някои душ кабини разполагат и със специален хидромасаж за крака, който е чудесно решение ако цял ден сте били в движение и краката Ви са изморени.
2.Парогенератор
Мнозина от нас знаят за ползите от парната баня и колко добре тя се отразява на здравето ни, спомагайки да се излекуваме от редица болести. Вече това е възможно и в домашни условия. Някои модели мултифункционални душ кабини разполагат с парогенератор, който загрява и овлажнява пространството в кабината, позволявайки ни да се възползваме от всички ползи на парната баня.
3.Хромотерапия
Различни проучвания разкриват силата на цветовете върху нашето тяло. С тяхна помощ например, тялото ни реагира по-добре и по-бързо абсорбира витамините и минералите. Поради тази причина в помощ на останалите функции, в някои модели душ кабини има лампички, излъчващи различни цветове, които спомагат за по-бързото усвояване на различните ползи.
4.Звуко- и ароматерапия
Несъмнено звукотерапията и ароматерапията ще ни помогнат допълнително да се отпуснем докато вземаме стандартния си душ или още повече ако се наслаждаваме на приятен воден масаж. Съвременните душ кабини, които разполагат с тази функция, имат отделно отворче, където може да сложите от любимите си етерични масла или да си пуснете различни звуци от природата, така че времето Ви прекарано вътре да се превърне в истинско блаженство.
5.Други функции
Всички мултифункционални душ кабини разполагат и с по-незначителни, но в случая доста удобни функции като - телефон, радио, LED осветление и други.
Съвременните душ кабини не са просто част от мокрото помещение, те не просто отделят поддушовото пространство, но създават кътчето, където да се погрижим за здравословното си състояние. Те са това малко и изолирано място, където да се откъснете от забързаното и напрегнато ежедневие, успокоявайки ума и тялото си, отдавайки се на приятни и неповторими моменти.
Ако статията ни Ви е харесала и сте решили, че и вие искате да пренесете SPA салона във Вашия дом, то ние от Баня Стил ще Ви предложим огромно разнообразие от модели мултифункционални душ кабини, с които да създадете перфектния завършек във Вашата баня.

Популярни тагове

{news_tags}